Aeroportul Brașov. Când va fi gata? Adrian Veștea: „Până acum, vorbeam că nu suntem lăsaţi de Bucureşti, că nu suntem lăsaţi de Sibiu, făceam tot felul de scenarii. Cert este că …”

Last Updated on februarie 25, 2018 Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat duminică pentru Mediafax că a trecut etapa declarațiilor despre aeroportul Brașov și se trece la una practică. După o pauză de cinci ani, şantierul s-ar putea redeschide în aprilie, iar lucrările ar fi gata în 2020.
Până acum s-a făcut o pistă de decolare-aterizare şi un gard care împrejmuieşte terenul viitorului Aeroport.

Consiliul Judeţean Braşov este în curs de atribuire a licitaţiei pentru reluarea lucrărilor la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, iar o primă etapă de lucrări va presupune cinci obiective noi, iar lucrările vor începe la sfârşitul lunii aprilie şi vor dura patru luni.

Aeroportul Brașov. Când va fi gata? Adrian Veștea: „Până acum, vorbeam că nu suntem lăsaţi de Bucureşti, că nu suntem lăsaţi de Sibiu, făceam tot felul de scenarii. Cert este că ...” 1

Primul este calea de rulare Alfa, care va face legătura între pistă şi parcarea avioanelor, cu o lungime de 200 de metri şi o lăţime de 23 de metri, plus acostamente. Aceasta va fi construită din dale de ciment cu o grosime de 41 de centimetri, ca de altfel şi parcarea, care va avea o dimensiune de 135 de metri pe 145 de metri. Aici vor putea staţiona trei aeronave categoria C, cu anvergura aripilor de 36 de metri.

Adrian Veștea pentru Mediafax: „Trecem de la o etapă declarativă, în care toată lumea povesteşte, la o etapă practică. Deci, până acum, vorbeam că nu suntem lăsaţi de Bucureşti, că nu suntem lăsaţi de Sibiu, făceam tot felul de scenarii.

Cert este că CJ Braşov nu avea bugetul necesar pentru a iniţia o procedură de achiziţie, proiectare şi execuţie final aeroport. Am făcut în aşa fel încât, după un an de zile, să găsesc soluţia de finanţare inegrală şi această finanţare este certă şi dorinţa noastră este să fie finalizat acest aeroport“.

Potrivt studiilor întocmite de CJ, Aeroportul va putea să ajungă la profit doar în momentul în care va ajunge 700.000 de pasageri pe an. Practic, operarea sa va începe cu puţin peste 100.000 de pasageri, iar până în anul cinci va trebui să fie subvenţionată din bugetul CJ.

În ce priveşte studiul cargo, în primul an s-ar ajunge la un trafic de mărfuri de doar 8 – 9 tone. În cam 25 de ani, potrivit studiului, se va ajunge la un trafic de marfă de două mii de tone.

Previous Story

Brașov. Robert Lazar: „Atunci când utilajele de deszăpezire vin o dată pe iarnă pe strada ta, e bine să iei problema în propria lopată! Hai afară la zăpadă! Plus că mișcarea vine la pachet cu o poftă de mâncare…!”

Next Story

Brașov: Incendiu la mall-ul Coresi, la centrul de fitness Belaqva