O firmă din Brașov are nevoie de angajați. A ajuns până la Bârlad unde asistații sociali au refuzat oferta, preferă în continuare ajutoarele de la stat

Last Updated on ianuarie 22, 2018 O firmă din Brașov are nevoie de angajați. Reprezentanții companiei au ajuns la Bârlad unde asistații sociali i-au refuzat, preferă în continuare ajutoarele de la stat.
Compania a solicitat primarului Dumitru Boros sã îi faciliteze o întâlnire cu oamenii buni de muncã, între 18 si 50 de ani. Reprezentantul firmei SC Moveos SRL Brasov, Olaru Ioan, a prezentat oferta de angajare, precum si faptul cã cei care n-au scoalã si meserii, se pot califica în trei luni, cu ajutorul acestei firme, la circa 30 de asistati social din Bârlad, adusi cu „arcanul” de Directia de Asistentã Socialã (DAS) din cadrul Primãriei Bârlad.

Dintre acestia, doar 9 s-au arãtat interesati, completând o solicitare pentru a merge la Brasov, restul cetãtenilor… au spus cã vor sã munceascã, dar unii sunt bolnavi, altii vor sã fie locurile de muncã la Bârlad, potrivit vremeanoua.ro.

O firmă din Brașov are nevoie de angajați. A ajuns până la Bârlad unde asistații sociali au refuzat oferta, preferă în continuare ajutoarele de la stat 1

Concluzia este una: asistatii social din Bârlad s-au învãtat cu banii de la stat, munca pentru ei fiind grea si obositoare. Mai ales cã au si multi copii.

Oferta de locuri de muncã prezentatã de Ioan Olaru, de la Moveos Brasov, a fost una foarte tentantã. „Noi oferim locuri de muncã si cazare la pensiune, la hotel, dacã sunteti familie sot si sotie aveti camerã comunã.

Se asigurã contract de muncã pe o perioadã nedeterminatã, transport de la locul de cazare la fabricã. Salariul este de 1900 brut si 1163 lei netul, plus 35 lei pe zi, timp de trei luni, banii se dau lunea (în afarã de salariu).

Dupã trei luni, se mãreste la 39 lei pe zi (necalificatii), iar dupã 6 luni, se mãreste la 42 lei pe zi. Orele suplimentare se plãtesc 175%, o masã caldã pe zi. Domeniile unde vor lucra sunt: fabricarea de piese auto, cablaje, piese de avioane. Eu vin din zona Murgeni, m-am dus acolo de nevoie acum douã luni si vã spun cã se lucreazã corect. Societatea noastrã are cea mai mare concentrare în Brasov, dar mai sunt si alte fabrici în zonã unde veti lucra.”, le-a spus Ioan Olaru.

Previous Story

Foto Brașov: „Centru e cam blocat”. „Sanpetru – Brasov 25 min si inca nu am iesit”… „Este coloana de la intersecția cu Zărnesti până în Cristian”

Next Story

Brașov: PROGRAM Ziua Unirii, miercuri, 24 ianuarie 2018, în Piaţa Unirii