Brașov: Tricolor din 3.000 de beculețe pe Tâmpa pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire

Last Updated on ianuarie 23, 2018 Consilierii locali PSD din Brașov pregătesc un proiect de hotărâre prin care luminile de Crăciun să fie aprinse pe 31 noiembrie. Tot atunci, pentru 100 de ani de la Marea Unire, pe Tâmpa va fi aprins un steag tricolor format din 3,000 de beculețe, realizat din becuri de culorile roșu, galben și albastru.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local, Lucian Pătrașcu, a reamintit că a făcut propunerea ca luminile de sărbătoare ale orașului să fie aprinse în 30 noiembrie, potrivit coronapress.ro. Rațiunea este că în acest fel centrul nu va mai fi pustiu, chiar în zilele în care este vizitat de turiști.

Brașov: Tricolor din 3.000 de beculețe pe Tâmpa pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire 1

De obicei sunt români care vor să profite de weekendul prelungit și care petrec 1 Decembrie în orașul nostru.
„Pentru brașoveni, dar și pentru ei, vrem să celebrăm Centenarul cum se cuvine. Vrem ca pe Tâmpa să desfășurăm un tricolor din circa 3000 de becuri colorate, roșii, galbene și albastre. Becurile ar urma să fie montate pe stâlpi din lemn, care să fie amplasați temporar pe Tâmpa, cu acordul custodelui ariei protejate.

Ceva asemănător există în orașul italian Gubbio, care aprinde pe dealul de lângă oraș un pom de Crăciun din becuri colorate. Rezultatul ar fi creșterea atractivității orașul nostru din punct de vedere turistic. Brașovul ar putea intra și în Cartea Recordurilor cu cel mai mare drapel din lume alcătuit din becuri colorate”, declară președinte Organizației Municipale Brașov a PSD.

Bani la buget vor fi suficienți, apreciază Pătrașcu. “În 2017, doar 5,55% s-a realizat din Capitolul Investiții. Sper ca anul 2018 să fie ce al demarării investițiilor”, adăugă el.

Previous Story

Foto Brașov: Un urs a “vizitat” stațiunea Predeal

Next Story

,O echipă. Un steag. Un ideal”. Jandarmii din Braşov, în echipa care va monta primul steag al Centenarului