Brașov? Staţie SMURD în fiecare cartier din oraș?

Last Updated on ianuarie 14, 2018 Consilierul local PSD Brașov, Lucian Pătrașcu, a propus amenajarea unor spații SMURD în cartierele din Brașov, mai ales pentru cele aflate la periferie. Acesta își argumentează intenția prin faptul că dezvoltarea imobiliară din ultima vreme a dus la blocaje de circulație făcând misiunea de salvare a vieților dificilă.

„Cum dezvoltarea imobiliară nu a fost gândită bine, în aşa fel încât se ajunge acum la blocaje de circulaţie, misiunea de salvare a vieţilor devine dificilă. Este greu şi pentru o ambulanţă să ajungă rapid în zona Coresi, de exemplu, la orele de vârf.

Brașov? Staţie SMURD în fiecare cartier din oraș? 1

De aceea, în spaţii de 100-300 mp, pot fi amenajate staţii pentru urgenţe. S-ar preta, acolo unde există, vechile puncte termice din cartiere, acum dezafectate. Investiţia nu ar fi foarte mare, ar fi necesare, în astfel de situaţii, doar materialele de construcţii pentru renovare”, a explicat Lucian Pătraşcu, citat de mytex.ro

Cartierele Tractorul, Bartolomeu-Avangarden, Noua şi Triaj ar putea fi locurile în care s-ar construi astfel de staţii în prima fază.

Consilierul local susține ca ar fi avut discuții cu reprezentanții ISU Brașov pe această temă, discuții infirmate însă de Inspectorul șef al ISU Brașov lt. col. Lucian Marciu: „Nu s-a purtat nici o discuție cu nimeni în ceea ce privește strategia de dezvoltare a inspectoratului pentru perioada următoare”.

Previous Story

Poiana Brașov: Starea pârtiilor. Sunt -9 grade celsius si cerul este senin

Next Story

Update! Accident Brașov: O altă mașină a „zburat” printre copaci pe drumul de Poiană!