Brașov: O bandă neagră a acoperit mesajul antivaccinare. Ce spune prefectul de campanie

Last Updated on ianuarie 5, 2018 Panoul de pe Strada 13 Decembrie din Brașov, pe care se află mesaje anti-vaccinare, a fost acoperit cu o bandă neagră, dar nu este clar cine a făcut acest lucru. Prefectul Brașovului, care a lansat o anchetă, refuză să spună cine a acoperit mesajul controversat şi ce riscă cei care au iniţiat la Braşov campania anti-vaccinare.

„Eu m-am întâlnit cu absolut toată lumea care poate să oprească această campanie mincinoasă, din punctul meu de vedere. Cine sunt aceia? Instituţiile statului că eu nu discut cu altcineva, cu instituţiile abilitate, cei care pot lua măsuri. Este o anchetă în derulare, mă interesează subiectul şi atâta timp cât conţinutul acestui panou mi se pare că nu reflectă realitatea, s-a luat hotărârea care s-a luat”, a precizat astăzi Marian Rasaliu, prefectul Judeţului Braşov, citat de stiri.rttbrasov.ro

Brașov: O bandă neagră a acoperit mesajul antivaccinare. Ce spune prefectul de campanie 1

Astfel de panouri au apărut de câteva zile nu doar în Braşov, ci şi în alte oraşe din ţară. Nevaccinarea este vinovată de izbucnirea epidemiei de rujeolă, anul trecut în România, când s-au înregistrat 37 de decese în toată ţara.

Medicii continuă să spună că vaccinarea rămâne singura metodă eficientă de prevenire a unor maladii foarte periculoase.

Brașov: O bandă neagră a acoperit mesajul antivaccinare. Ce spune prefectul de campanie 2

La solicitarea ministrului Sănătății, prof.dr. Florian Bodog, direcțiile de sănătate publică vor controla începând de astăzi, 4 ianuarie 2018, toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică – se precizează într-un comunicat transmis de Minister.

Previous Story

Superland Brașov: Pro și Contra, la câteva zile de la deschidere. „Astazi am vizitat Superland pentru 3h 30min si sincer au fost suficiente. Desi aveam …”

Next Story

Brașov: Ioan Neculaie a fost adus la Penitenciarul Codlea