Brașov: FELICITĂRI! Doi şagunişti vor fi colegi la Oxford. „Leo, mamă, ai intrat la Oxford!”

Last Updated on ianuarie 27, 2018 Doil elevi de clasa a XII de la Colegiul Șaguna au fost admiși la Oxford. Leonard Turică şi George Dumitrescu se vor specializa în fizică și matematică.

„Leo, mamă, ai intrat la Oxford!”
Leonard Turică este pasionat de fizică de când a început să o studieze. Cam tot de atunci merge şi la olimpiadele naţionale, unde s-a clasat an de an pe podium. În liceu şi-a îmbogăţit palmaresul şi cu alte competiţii, inclusiv concursul NASA. La finala internaţională „Turneul tinerilor fizicieni” de la Singapore a făcut parte din echipa României, potrivit RTT Brașov.

Brașov: FELICITĂRI! Doi şagunişti vor fi colegi la Oxford. „Leo, mamă, ai intrat la Oxford!” 1

Îi place foarte mult să se joace pe calculator. „Îmi place să programez şi din când în când mai programez lucruri fără să am anumite imbolduri din partea profesorilor. Îmi petrec o parte, în ultima vreme din ce în ce mai mică, pentru că îmi investesc timpul în altă parte jucându-mă pe calculator – nu mă pot despărţi de asta de când eram mic, sunt monociclist, sunt basist”, se prezintă Leonard Petru Turică, elev C.N. Andrei Şaguna, clasa matematică-informatică, intensiv informatică.

Cu toate acestea, fizica a rămas pe primul loc, iar anul trecut şi-a depus aplicaţia pentru a fi admis la Oxford. A urmat şi un examen, apoi interviul cu profesorii, care nu i-a dat nicio emoţie.
Răspunsul celor de la Oxford l-a aflat la începutul acestui an, l-a surprins doar faptul că aflase mai devreme decât se aştepta.

„Eram la patinoar şi m-a sunat mama: Leo, mamă, ai intrat la Oxford. Ok!… şi n-am ştiut cum să reacţionez, în gneral fac aşa. Am avut un moment în care am încercat să procesez faptul că eu chiar intrasem şi intrasem la colegiul care a fost prima opţiune”, spune Leonard Petru Turică.

Brașov: FELICITĂRI! Doi şagunişti vor fi colegi la Oxford. „Leo, mamă, ai intrat la Oxford!” 2 Brașov: FELICITĂRI! Doi şagunişti vor fi colegi la Oxford. „Leo, mamă, ai intrat la Oxford!” 3

 

„Aceşti copii au demonstrat ceea ce înseamnă să pui în capul listei speranţelor tale, în centrul activităţii, idealurile şi învăţământul de la Şaguna şi pentru asta suntem foarte mândri”, a mărturisit astăzi prof. Cezar Boghici, directorul C.N. Andrei Şaguna.
După finalizarea studiilor, cei doi încă nu ştiu dacă se vor întoarce, dar, spun ei, cel mai probabil vor alege o carieră în cercetare sau în învăţământul universitar”.

Previous Story

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor. Este -1 grad Celsius

Next Story

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor. 0 grade Celsius, parțial înnorat