USR Brașov: „Nu vrem să fim o nație de hoți!”

Last Updated on decembrie 8, 2017 USR Brașov îndeamnă cetățenii cu spirit civic la implicare, într-un moment critic pentru democrație și statul de drept în România

Într-un comunicat de presă, USR Brașov „condamnă ferm modul în care s-a desfășurat miercuri votul pe amendamentele la legile justiției și este alături de deputații USR, care s-au luptat timp de 13 ore în plenul Camerei cu mașinăria de vot a coaliției PSD-ALDE-UDMR, reușind să obțină, în ciuda înjurăturilor, huiduielilor și tăierilor de microfon, o primă victorie în lupta pentru o justiție independentă: amânarea votului final pentru săptămâna viitoare.

USR Brașov: „Nu vrem să fim o nație de hoți!” 1

Tentativa coaliției PSD-ALDE-UDMR de acaparare a celei de-a treia puteri în stat – Justiția – ar crea un dezechilibru care ar arunca România înapoi în timp, într-o oligarhie de tip comunist, unde “partidul” controlează tot, iar democrația este doar mimată.

USR a promis să lupte în Parlament, în numele oamenilor din stradă, pentru democrația din România și mai ales pentru independența justiției, iar mesajul nostru este: Nu vrem să fim o nație de hoți!

Pe 6 decembrie am câștigat o bătălie, dar n-am câștigat nici pe departe războiul. Trebuie să rezistăm împreună: opoziție și societate civilă, pentru că numai împreună putem fi o forță. Cei care s-au luptat ieri în plenul Camerei Deputaților erau în urmă cu un an de zile în stradă, în rândul protestatarilor care cereau eliminarea corupției din instituțiile statului. Ei au decis să se implice, ca să schimbe modul de a face politică.

Îi chemăm alături de noi pe toți brașovenii conștienți de pericolul unei justiții subordonate politic și care vor să se implice în apărarea democrației din România”.

Previous Story

(Foto) Accidente Brașov: Doi pietoni loviți când traversau strada

Next Story

(Foto) Poiana Brașov arată SUPERB azi, cu multă zăpadă. Se poate schia!