Foto) Poiana Brașov: Intervenție de URGENȚĂ Salvamont în această seară! 8 copii și doi adulți blocați pe o pârtie închisă

Last Updated on decembrie 18, 2017 Intervenție de urgență, luni seara, a membrilor Salvamont din Poiana Brașov pentru salvarea a doi adulți și 8 copii rătăciți pe o pârtie închisă.

Pe Facebook, Salvamont Poiana Brasov a adăugat fotografii cu mesajul: „Actiune de evacuare nocturna.
In cursul zilei de astazi 18.12.2017, in jurul orei 17:30 echipa Serviciului Public Local Salvamont Brasov a fost anuntata prin dispeceratul 112 de existenta unui grup de 4 persoane- un adult (instructor de schi din alta zona) si 3 copii cu varste intre 6-8 ani prinsi de intuneric si ceata in zona Cabanei Postavaru de pe Drumul Rosu in imposibilitate de a se mai cobora.

Foto) Poiana Brașov: Intervenție de URGENȚĂ Salvamont în această seară! 8 copii și doi adulți blocați pe o pârtie închisă 1 Foto) Poiana Brașov: Intervenție de URGENȚĂ Salvamont în această seară! 8 copii și doi adulți blocați pe o pârtie închisă 2

Ne-am deplasat cu UTV-ul pentru preluarea si transportul lor la baza partiei. Cand am ajuns cu grupul jos, persoana adulta ne-a anuntat de existenta inca unui grup format dintr-un adult (instructor) si 5 copii cu varste intre 7 si 9 ani si ei blocati undeva in zona inferioara a partiei Sulinar, zona care este de altfel inchisa.

Pentru evacuarea acestora am fost nevoiti sa apelam si la colegii de la intretinerea partiilor, care au raspuns foarte prompt si care ne-au pus la dispozitie o masina de batut zapada cu care ne-am deplasat si am coborat in siguranta grupul. Le multumim cu aceasta ocazie pentru implicarea de care au dat dovada intr-o astfel de situatie.

Foto) Poiana Brașov: Intervenție de URGENȚĂ Salvamont în această seară! 8 copii și doi adulți blocați pe o pârtie închisă 3 Foto) Poiana Brașov: Intervenție de URGENȚĂ Salvamont în această seară! 8 copii și doi adulți blocați pe o pârtie închisă 4

Rugam pe aceasta cale organizatorii de tabere de schi sau instructorii din alte zone cu grupuri de copii, care nu sunt familiarizati cu partiile din Masivul Postavaru sa dea dovada de prudenta si responsabilitate in ceea ce priveste copiii pe care ii au in grija, sa respecte orarul de functionare al instalatiilor de transport pe cablu si ora de inchidere a partiilor si sa nu mai intre in zonele in care partiile sunt inchise”.

Previous Story

Foto Brașov: Trenuleț turistic în centrul orașului. Cât costă un bilet

Next Story

Salvamont Poiana Brașov. 8 copii și 2 adulti blocați pe pârtie, alte 4 persoane accidentate