Brașov: Primăria montează garduri pentru salvarea pietonilor

Last Updated on decembrie 14, 2017 Dacă până acum Primăria spunea că este de ajuns să semaforizeze câteva treceri de pietoni pentru a reduce numărul de accidente, acum cei de la Comisia de circulație propun o altă strategie.
În plină iarnă se montează garduri la marginea unor trotuare şi limitatoare de viteză.

Gardurile vor împiedica traversarea străzii în câteva locuri din Braşov unde s-au întregistrat deja accidente. Zilele trecute au fost câteva evenimente rutiere grave care au avut pietoni ca victime, după ce au fost suprinşi de maşini în timp ce traversau neregulamentar, informează RTT Brașov.

Brașov: Primăria montează garduri pentru salvarea pietonilor 1

Comisia de circulaţie a decis la recenta şedinţă să monteze garduri care să blocheze accesul trecătorilor prin locurile intens circulate, unde nu există treceri de pietoni. O asemenea situaţie este în Cartierul Craiter, unde marţi s-a petrecut un accident mortal.

O femeie a trecut strada prin dreptul unui magazin din zonă, aflat la mai puţin de 100 de metri de trecerea de pietoni. Un autobuz a spulberat-o pe braşoveanca imprudenta, care n-a mai avut nicio şansă. A doua zi, municipalitatea instala un gard care să-i oblige pe pietoni să parcurgă cei câţiva metri până la semafor şi să traverseze regulamentar strada.

Poliţiştii au şi o statistică referitoare la accidentele petrecute din cauza celor care nu au traversat regulamentar ori chiar mergeau pe şosea.

„Au fost constatate de către colegii de la Serviciul Rutier, de la începutul lunii noiembrie până în prezent, din pricina traversărilor neregulamentare, patru accidente grave, soldate cu patru răniţi grav, iar, din pricina pietonilor care circulau pe partea carosabilă neautorizat, trei accidente grave, soldate, de asemenea, cu trei răniţi grav”, a precizat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Braşov.

Aceleaşi motive invocate de poliţie au condus la producerea altor 6 accidente, din fericire cu urmări mai puţin grave. Accidente mortale s-au petrecut şi pe trecerile de pietoni iar comisia de circulaţie a decis să ia măsuri şi în aceste cazuri. Încă de la începutul anului trecut s-au amenajat treceri de pietoni inteligente ori s-au montat semafoare la unele treceri. Pe Calea Bucureşti, la trecerea de pietoni unde s-a produs vineri cel mai recent accident mortal, va fi instalat un semafor cu buton.

Previous Story

Brasov: De azi se montează semafor la zebra „ucigașă” de pe Calea Bucureşti

Next Story

Brașov: Se schimbă denumirea Pieței Sfatului? Ești de acord?