Marius Vintilă: „Duminecă, în inima Șcheilor Brașovului, îl iau la rost pe un tovarăș care trebăluia la mașina lui, a patra la rînd parcată pe trotuar. Primelor trei le ridicasem ștergătoarele fiindcă mă trecuseră pe carosabil. Ăstuia îi spun …”

Last Updated on noiembrie 23, 2017 Mulți șoferi sunt nemulțumiți că Primăria nu le oferă locuri unde să-și parcheze mașinile. În semn de protest, probabil, le parchează pe trotuare blocând accesul pietonilor. Marius Vintilă spune că nu este corect.

Pe Facebook,Marius Vintila a scris: „Duminecă, în inima Șcheilor Brașovului, îl iau la rost pe un tovarăș care trebăluia la mașina lui, a patra la rînd parcată pe trotuar.

Marius Vintilă: „Duminecă, în inima Șcheilor Brașovului, îl iau la rost pe un tovarăș care trebăluia la mașina lui, a patra la rînd parcată pe trotuar. Primelor trei le ridicasem ștergătoarele fiindcă mă trecuseră pe carosabil. Ăstuia îi spun ...” 1

Primelor trei le ridicasem ștergătoarele fiindcă mă trecuseră pe carosabil. Ăstuia îi spun “dom’le, chiar așa parcați etc.?”… Îmi dă răspunsul standard cu primăria care nu face parcări. Îi spun că nevoia pietonului de a merge pe trotuar nu are nici o legătură cu faptul că primăria nu face parcări (lăsînd la o parte că niciodată nu vor fi parcări destule) și că pînă una alta, indiferent de cauză, el nu are dreptul să îmi blocheze trotuarul. Se uită bovin la mine. Renunț și îmi continui alergarea.

DAR…La Los Angeles, unde am stat cîteva luni, sunt milioane de mașini, milioane de locuri de parcare și nu găsești parcare oricine ai fi. Locul de parcare lîngă platoul de filmare se negociază de către managerul starurilor dă Holivud împreună cu “lunch”-ul (!). În mod obișnuit oamenii pleacă de acasă cu 15 minute mai devreme pe unde au trebi ca să aibă timp să caute parcare. Totuși nu am văzut NICIODATĂ o mașină parcată pe trotuar, pe trecere de pietoni sau dublu parcată, iar amenzile sunt mai mici decît la noi.

Recent, una din micile bucurii pe care le-am trăit în Viena a fost că nu mă mai încurcă la mers mașinile de pe trotuar. Iar eu nu sunt nici persoană cu dizabilități, nici nevăzător, ca viața mea să depindă de deplasarea pe trotuare. Doar zic…

Deci în concluzie, bă: că primăria nu face loc de parcare e o treabă, dar că eu comit nesimțirea să parchez pe trotuar e altceva, și îmi aparține”.

Previous Story

Update. Primăria Brașov revine cu explicații în legătură cu cele 20 de blocuri ce se vor construi la poalele Tâmpei, în Șchei

Next Story

„Brașov – cel mai verde oraș din România” – Se taie copaci