Brașov: Podul hobanat de la Gară. 5 firme interesate pentru podul de 490 de metri cu 4 benzi auto și piste pentru biciclete

Last Updated on noiembrie 16, 2017 Primăria Brașov a anunțat că dorește să construiască un pod hobanat care să plece de la Gară, peste liniile ferate, în Tractorul, pentru a oferi o nouă cale de acces către mall-ul Coresi dar și apartamentele care se construiesc în zonă.

5 firme și-au anunțat intenția de a face studiul de fezabilitate pentru proiect. După finalizarea acestui studiu, termenul de execuție este de 3 ani, potrivit bizbrasov.ro.

Brașov: Podul hobanat de la Gară. 5 firme interesate pentru podul de 490 de metri cu 4 benzi auto și piste pentru biciclete 1 Brașov: Podul hobanat de la Gară. 5 firme interesate pentru podul de 490 de metri cu 4 benzi auto și piste pentru biciclete 2 Brașov: Podul hobanat de la Gară. 5 firme interesate pentru podul de 490 de metri cu 4 benzi auto și piste pentru biciclete 3

(pod hobanat propus a se construi la Satu Mare, peste Someș. foto: urban-constanta.blogspot.ro)

O primă variantă este traversarea liniilor de cale ferată printr-un pasaj superior hobanat („pe cabluri”, asemănător pasajului Basarab din Bucureşti – vezi foto). Conform estimărilor Primăriei Braşov, podul efectiv va avea o lungime de 490 m şi va avea „un aspect arhitectural adecvat, urmând sa devină o emblemă a municipiului”.

A doua variantă este o variație a celei de mai sus, „cu menţiunea că, în această variantă, structura pasajului va fi concepută pe criterii preponderent economice”. Adică la un preț mai mic și probabil la o calitate mai slabă.

Pasajul ar urma să aibă o lungime de 490 de metri şi câte două benzi auto pe sens, fiecare cu o lăţime de 3,7 metri (lăţime totală de 14,80 m). De asemenea, pe ambele sensuri, sunt prevăzute piste pentru biciclişti, fiecare dintre ele cu lăţimea de 1,5 m, precum şi trotuare cu lăţimea de 2 metri.

Previous Story

Autostrada Brașov – Comarnic. Primul ajutor de la Banca Mondială: 35 de milioane de euro

Next Story

Foto Brașov: „Ferească sfântul să dea o mașină peste vreun pieton care ocolește Renault-ul trecând pe stradă. Nesimțirea devine periculoasă în cazurile acestea”