Brașov: Începe ridicarea mașinilor abandonate pe domeniul public

Last Updated on noiembrie 20, 2017 Cel pițijn 180 de autoturisme abandonate pe domeniul public vor fi ridicate de Primărie după ce a semnat un contract în acest sens cu firma braşoveană SC Fejer Top SRL. Valoarea totală a contractului este de 84.000 de lei, fără TVA, adică 99.960 de lei cu TVA. Pentru ridicarea, transportul şi depozitarea unei maşini abandonate a fost stabilit un cost mediu de 690 lei, fără TVA, adică 821 lei cu TVA.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că Poliţia Locală a început deja demersurile de identificare a proprietarilor maşinilor abandonate, astfel încât, până la sfârşitul acestui an să „dispară” cât mai multe „epave” de pe domeniul public, informează bzb.ro.

Brașov: Începe ridicarea mașinilor abandonate pe domeniul public 1

Potrivit Regulamentului privind ridicarea maşinilor abandonate de pe domeniul public, aprobat în această vară de Consiliul Local Braşov, agenţii Poliţiei Locale identifică maşina abandonată, scriu la faţa locului un proces-verbal de constatare, semnat de doi martori, care este apoi afişat pe respectiva maşină.

Prin această notă de constatare, proprietarul este atenţionat să îşi ridice maşina în cel mult 10 zile. În paralel, Poliţia Locală transmite o adresă către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov, pentru a identifica proprietarul maşinii, iar la Primărie transmite raportul de constatare al abandonului maşinii.

Dacă proprietarul este identificat, acestuia i se transmite notificare prin care i se comunică faptul că în termen de 5 zile trebuie să se prezinte la Poliţia Locală, pentru a clarifica situaţia vehiculului. În cazul în care proprietarul merge la Poliţia Locală, acestuia i se prezintă raportul de constatare al abandonului maşinii şi i se cer documente suplimentare, printre care şi acte doveditoare cu privire la inspecţie tehnică periodică (ITP) a respectivului autovehicul.

De asemenea, proprietarul este înştiinţat că abandonarea maşinii pe domeniul public contravine legislaţiei în vigoare şi i se dă un termen de 5 zile, ca să îşi ridice maşina. În caz contrar maşina trece în proprietatea municipiului şi îi va fi ridicată de către Primărie.

Previous Story

Foto Brașov: A început Protestul „Un pas mic pentru Dragnea, un salt uriaș pentru România!”

Next Story

Video Poiana Brașov: A pornit primul tun de zăpadă. 120 de lăncii, 10 tunuri fixe și 19 tunuri mobile pentru zăpadă artificială sunt pregătite