Brașov: GESTUL Primăriei pentru Stela Popescu. „Pentru a-i cinsti memoria şi ca semn de recunoaştere pentru modul în care, de-a lungul anilor”

Last Updated on noiembrie 24, 2017 Primarul George Scripcaru a anunțat vineri că, în semn de recunoștință, a propus conducerii Teatrului Sică Alexandrescu ca Sala Studio să poarte numele marii actriţe.

Pe Facebook, Primăria Municipiului Braşov a scris: „Ne exprimăm regretul pentru trecerea în nefiinţă a uneia dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti, doamna Stela Popescu, cetăţean de onoare al municipiului Braşov.

Brașov: GESTUL Primăriei pentru Stela Popescu. „Pentru a-i cinsti memoria şi ca semn de recunoaştere pentru modul în care, de-a lungul anilor” 1

(foto: Andrei Paul, Primăria Brașov)

Pentru a-i cinsti memoria şi ca semn de recunoaştere pentru modul în care, de-a lungul anilor, a evocat Braşovul, oraşul său de adopţie, am propus conducerii Teatrului Sică Alexandrescu ca Sala Studio să poarte numele marii actriţe.

Totodată, săptămâna viitoare, Cinemateca Patria va difuza, in memoriam, filme având-o ca protagonistă pe Stela Popescu.

George Scripcaru
Primarul Municipiului Braşov

Doamna STELA POPESCU a devenit Cetăţean de Onoare al Municipiului Braşov în anul 2015 prin H.C.L. nr. 398/23.07.2015, ca semn de recunoaştere pentru întreaga activitate, iar în luna mai a acestui an i-a fost înmânată diploma de cetăţean de onoare.

Este născută în Basarabia. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial s-a mutat cu mama ei la Braşov. A urmat cursurile Liceului Principesa Elena (actualul Colegiu Naţional Unirea). După absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică s-a reîntors la Braşov şi a debutat pe scena Teatrului Sică Alexandrescu, unde a jucat câţiva ani”.

Previous Story

Brașov: Internet gratuit în gară

Next Story

Brașov: ,,Am început procedura de ridicare a maşinilor abandonate. Din cele 180 identificate până în prezent de Poliţia Locală, pentru 23 s-a făcut procedura de somare”