Norocul Brașovului? Spital nou, regional, aprobat de Guvern. Cu două condiții:

Last Updated on noiembrie 1, 2017 Guvernul României a anunțat miercuri că va demara construcția de 5 noi spitale regionale pe lângă cele 3 programate deja, Cluj, Iași, Craiova. Sunt două condiții: Autoritățile locale să facă rost de teren iar Guvernul să facă rost de bani, cumva. De la buget sau împrumut.
În ceea ce privește terenul, Brașovul stă aproape bine, în sensul în care marți a fost votat transferul unui teren de la Institutul Cartofului la Primărie. Votul a fost în Comisia de Dezvoltare Regională a Senatului, urmează votul în plen.

Anunțul de la București: „Guvernul a aprobat astăzi, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov.

Norocul Brașovului? Spital nou, regional, aprobat de Guvern. Cu două condiții: 1

Astfel, vor fi inițiate demersuri pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în țintele anuale de deficit, şi în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislației privind datoria publică.

De asemenea, vor fi demarate consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcționarea în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcționale, cât și al asigurării tuturor utilităților”.

Marți, Comisia de Dezvoltare Regională a Senatului a votat pentru transferul terenului de la Institutul Cartofului la Primărie.

Pe Facebook, medicul Grigorescu Dan a scris: „7 voturi pentru și doar o singură abținere!
Acesta este rezultatul votului în Comisia de Dezvoltare Regională a Senatului pentru proiectul de lege privind obținerea terenului necesar Noului Spital Clinic de Urgență al Brașovului.

Norocul Brașovului? Spital nou, regional, aprobat de Guvern. Cu două condiții: 2

Susținut de parlamentarii de Brașov din toate partidele, și, concomitent, și de reprezentanți ai societății civile, proiectul a avut parte de un sprijin remarcat și de vicepreședintele Comisiei ca fiind un exemplu de bună-practică în legislativ, demn de urmat și de alți politicieni din țară.

Viorel CHIRIAC, Roxana MÂNZATU, Mihai MOHACI, Florin ORȚAN (PSD), Gabriel ANDRONACHE (PNL), Izabela AMBRUS (UDMR) și Allen COLIBAN (USR) – pe care l-am lăsat la urmă doar pentru a aprecia faptul că a avut inițiativa de a ne invita pe Dumitru-Dorin Prunariu (Președintele de onoare al ANSB) și pe mine (ca Președinte executiv al ANSB) să participăm din partea comunității civile brașovene, au susținut, rând pe rând, necesitatea absolută a proiectului. Care nu mai are timp de pierdut cu chichițe procedurale, atâta timp cât oamenii au nevoie de instituții de sănătate moderne.

Cum bine spunea unul din membrii Comisiei, domnul senator FILIPESCU (PNL), vizibil enervat de elocința cu care se apăra parcela reprezentând 1.3% din suprafața totală a terenurilor aflate în administrarea Institutului de cercetare de la Brașov: “Despre ce vorbim la doi ani de la incendiul cu morți și răniți de la #Colectiv, despre cartofi și sfeclă sau despre nevoia de a asigura sănătatea oamenilor?”

Norocul Brașovului? Spital nou, regional, aprobat de Guvern. Cu două condiții: 3 Norocul Brașovului? Spital nou, regional, aprobat de Guvern. Cu două condiții: 4

Chiar așa! Despre ce ar trebui să vorbim de fapt?
Săptămâna viitoare e votul în plenul Senatului. Încă nimic nu e câștigat ireversibil.
Domnilor senatori de Brașov!
Atunci să vă vedem! Noi vă suntem aproape”.

Advertisements
Previous Story

Foto Brașov: Lucrările sunt în toi la Superland pentru marea deschidere

Next Story

Foto Brașov: Un autobuz cu muncitori a luat FOC în mers, în Codlea