Speranțe pentru Aeroportul Brașov? Un braşovean preia Ministerul Fondurilor Europene

Last Updated on octombrie 14, 2017 Până acum se spunea că Bucureștiul nu dă bani pentru Aeroport și că nu sunt bani europeni pentru Aeroporturi. Polonia, în exercițiul financiar anterior, și-a construit câte un aeroport nou în multe regiuni pe bani europeni. Semn că sunt bani pentru așa ceva, trebuie cineva însă să negocieze o axă de finanțare cu Bruxelles. Va reuși noul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica să ajute aeroportul Brașov?

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat noii miniştri ai Guvernului fiind desemnaţi Felix Stroe la Ministerul Transporturilor, Paul Stănescu vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale şi braşoveanul Marius Nica, ministru delegat al Fondurilor Europene, potrivit monitorulexpres.ro.

Speranțe pentru Aeroportul Brașov? Un braşovean preia Ministerul Fondurilor Europene 1

Marius Nica este născut la 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru, acesta absolvind Academia Națională de Informații, a SRI, în anul 2003, fiind licențiat în Jurnalism, Comunicare, Psiho – Sociologie Comportamentală.

Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009).

După absolvirea Academiei, Marius Nica a lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. A fost şi preşedinte al CA al Loteriei.

Marius Nica s-a ocupat la MApN de prelucrare, analiză şi sinteză informaţii, a fost manager recrutare personal şi a fost responsabil cu managementul de risc (incidente de securitate). Nica a absolvit Academia Naţională de Informaţii în 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare şi psiho-sociologie comportamentală, apoi a lucrat pînă în 2008 ca ofiţer la MApN, unde analiza din punct de vedere al managementului riscurilor de incidente de securitate pe cei care doreau să se angajeze în MApN. A avut propria firmă, Holding Group Trading International SRL.

Previous Story

RATBV a devenit operator regional și se pregătește de curse în localitățile învecinate!

Next Story

Brașov: La Spitalul Sf. Constantin a avut loc primul transplant renal asistat robotic din sistemul medical privat din România