Brașov: Va fi construit cel mai mare planetariu din România, aproximativ 1,5 milioane de euro

Last Updated on octombrie 3, 2017 Cel mai mare planetariu din România, construit în incinta Grădinii Zoologice din cartierul Noua, își va deschide porțile anul viitor. Săptămâna aceasta urmează să fie desemnat constructorul.

Planetariul va fi cel mai mare din ţară, va avea un diametru de 15 metri şi 92 de locuri. De asemenea vor fi amenajate două spaţii pentru persoanele care se deplasează cu ajutorul fotoliului rulant. Scaunele propuse vor avea caracteristici speciale pentru acest tip de vizionare, spătarul putând fi înclinat la un unghi ce permite cu uşurinţă vizionarea proiecţiei de pe cupolă dintr-o poziţie confortabilă, informează adevarul.ro

Brașov: Va fi construit cel mai mare planetariu din România, aproximativ 1,5 milioane de euro 1

Planetariul nu va fi dedicat în totalitate astronomiei, ci vor fi proiectate şi filme documentare, desene animate sau filme educative. Proiecţiile se vor face pe cupola existentă, după ce aceasta va fi tratată cu o vopsea specială.

„Săptămâna aceasta va fi desemnată firma câştigătoare, apoi, după trecerea termenului prevăzut de legislaţie, vom semna şi contractul de lucrări. Ne-am propus ca să începem lucrările în cursul acestui an, astfel încât, în 2018 planetariul, care va fi o nouă atracţie a Grădinii Zoologice, să fie deschis”, a explicat Alin Pînzaru, directorul Grărinii Zoologice Braşov.

În prezent, în România funcţionează opt astfel de centre, în Constanţa, Baia Mare, Suceava, Bârlad, Galaţi, Craiova, Bacău şi Piteşti, cele mai mari fiind de aproximativ 50 de locuri, cu un diametru maxim de 7 metri.

Previous Story

Foto Brașov: A reapărut ursul la containere

Next Story

Poiana Brașov, pregătiri de iarnă: Toate cele 120 de lăncii, 10 tunuri fixe și 19 tunuri mobile pentru zăpadă artificială sunt pregătite …