Brașov: Ursuleţul din Răcădău va fi împuşcat!

Last Updated on octombrie 18, 2017 Urșii care coboară la containerele din oraș pentru a căuta mâncare devin o problemă tot mai mare pentru angajaţii Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt care au cerut o derogare pentru împuşcarea acestora.

Silvicultorii au solicitat o opinie Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov şi Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Braşov, în legătură cu obţinerea derogării care să permită împușcarea celor două exemplare, informează rttbrasov.ro

Brașov: Ursuleţul din Răcădău va fi împuşcat! 1

Ursul capturat vineri noaptea, căruia i-a fost montat un colar GPS, a fost relocat la 20-25 de kilometri de cea mai apropiată zonă locuită din Braşov. Dacă vor obţine aprobare pentru cei doi urşi, pădurarii mai au de rezolvat problema mistreţilor de pe Racadau.

O turmă de circa 8 exemplare coboară în fiecare seară, la lăsarea intunericului, la acelaşi container de la care vin să mănânce şi urşii.

Până la recoltarea urşilor, pădurarii vor solicita şi operatorilor de salubritate să intervină mai des pentru ridicarea gunoaielor din zonă.

Previous Story

Brașov: Începe Bookfest – Salonul Internațional de Carte la Aula Universității Transilvania

Next Story

(Foto) „Premontaj SUPERLAND Brașov”. 17,000 mp de poveste, o investiție de peste 10 milioane de euro