Brașov: Update! Asistenta care a murit de rujeolă a fost în comă mai multe săptămâni

Last Updated on octombrie 23, 2017 O asistentă de la Spitalul Clinic de Copii Braşov, Adriana Stoica, în vârstă de 39 de ani a murit săptămâna trecută după ce a stat câteva săptămâni în comă din cauza rujeolei.
Femeia a murit după ce a făcut cea mai gravă complicaţie a virusului: meningoencefalită rujeolică. După ce a stat în comă, asistenta a decedat din cauza complicaţiilor.

Potrivit Antena 1 și preluat de bzb.ro, ar fi vorba de mai multe săptămâni de comă profundă, iar virusul l-ar fi luat de la locul de muncă, pentru că femeia nu purta masca de protecţia, deşi ştia riscul la care se expune: era mamă la rândul ei şi nu a vrut să sperie copiii, micii pacienţi internaţi de care avea grijă.

Brașov: Update! Asistenta care a murit de rujeolă a fost în comă mai multe săptămâni 1

Conform aceleiaşi surse, imediat după ce s-a îmbolnăvit, starea femeii s-a agravat, fiind internată, în comă, la Spitalul Militar din Bucureşti.

După două săptămâni, a fost transferată înapoi la Braşov, unde colegii ei au alcătuit o echipă multi-disciplinară care a încercat să o salveze, dar a fost mult prea târziu.

Potrivit dr. Ramona Delia Ionescu, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, femeia a beneficiat de acelaşi tratament de care ar fi avut parte oriunde în lume un pacient cu meningoencefalită rujeolică, din păcate, o complicaţie fatală a virusului rujeolic pentru care nu există leac la ora actuală.
Decesul a fost confirmat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Previous Story

(Foto) Monica Tatoiu despre Brașov: „Animat, multi turisti,dezvoltare spectaculoasa in domeniul serviciilor si magazinelor … lipsa unui aeroport ar trebui sa genereze proteste de strada”

Next Story

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „Trei întrebări “brașovene” pentru toți parlamentarii și întreg Guvernul