Brașov: Update Angajata de la Protecția Copilului acuzată că vindea copii a fost arestată pentru 30 de zile

Last Updated on octombrie 26, 2017 Curtea de Apel Braşov a decis să o aresteze pentru 30 de zile pe angajata de la Protecția copilului chiar dacă Tribunalul a decis să fie anchetată în libertate.
Potrivit mytex.ro, Anchetatorii au făcut recurs, iar Curtea de Apel Braşov le-a admis cererea: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov şi dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile cu începere de la data punerii în executare a măsurii preventive, a inculpatei Şimandan Lucica-Adriana, cercetată pentru infracţiunile de luare de mită (2 acte materiale), trafic de influenţă, (10 acte materiale)”.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, inculpata Şimandan Lucica-Adriana, în calitate de asistent social în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adopție, a pretins și primit de la familii interesate, direct sau indirect, bani sau alte foloase, în scopul preluării cererilor de adopție.
Brașov: Update Angajata de la Protecția Copilului acuzată că vindea copii a fost arestată pentru 30 de zile 1

S-a reţinut că inculpata a pretins şi primit, direct sau indirect, bani sau alte foloase, având influenţă asupra modalităţii de obţinere a atestatului de potenţial adoptator ori asupra modalităţii de selecţie din cadrul listei cu adoptatorii/familiile adoptatoare atestate, prin promisiuni de urgentare a eliberării actelor menţionate/de selectare cu prioritate a anumitor persoane/familii, cu încălcarea dispoziţiilor legale.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpata a primit foloase necuvenite de la persoane interesate, sub pretextul că are influență asupra altor funcționari cu atribuții în procesul de adopție, în scopul urgentării procedurilor specifice.

Astfel, inculpata a determinat –o pe suspecta T. C., consilier superior la DGASPC Covasna – Serviciul Adopţii, să falsifice un raport de evaluare a capacităţii de a adopta a unei familii adoptatoare, atestând date necorespunzătoare adevărului, respectiv, menţionarea faptului că familia locuia în fapt în Sfântu Gheorghe, într-un apartament care îndeplinea condiţiile necesare pentru a creşte un copil precum şi menţionarea faptului că pentru evaluare au fost prezente rudele familiei.

La data de 25.10.2017, Tribunalul Braşov a dispus faţă de inculpata Şimandan Lucica-Adriana măsura preventivă a controlului judiciar”, a precizat DIICOT.

Previous Story

Brașov: Este sau nu poluat aerul? Pentru prima dată autoritățile locale recunosc problemele la calitatea aerului dar spun că s-a rezolvat! Bucureștiul și Uniunea Europeană spun că nu s-a rezolvat. Cine minte?

Next Story

Brașov: Cea mai infricosatoare petrecere de Halloween! La Cumpana Lake, poalele munților Bucegi, Râșnov, vineri și sâmbătă un weekend Horror!