Brașov: Pod hobanat rutier de la Gară spre mall-ul Coresi. Primăria a început licitația. Vezi ce va cuprinde podul:

(Last Updated On: October 11, 2017)

Primăria Brașov a decis să demoleze tribuna fostului stadion Tractorul pentru a lărgi drumul spre mall-ul Coresi, unul care se confruntă cu blocaje frecvente. Reprezentanții municipalității nu se mulțumesc doar cu această soluție și pregătesc un pod peste liniile ferate de la Gară.

În acest sens, Primăria anunță că a lansat marți licitația în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru construirea unui pasaj rutier prin care să se creeze un nou acces în zona Tractorul – Coresi. Costul estimat pentru realizarea acestei documentații este de 1.154.840 de lei, iar studiul ar urma să fie finalizat în cel mult trei luni de la data semnării contractului.

(pod hobanat propus a se construi la Satu Mare, peste Someș. foto: urban-constanta.blogspot.ro)

Noul pasaj ar urma să plece din zona Sălii Sporturilor (de lângă terenurile de tenis) și să ajungă pe strada Turnului, în apropierea Corpului J al Universității Transilvania,  potrivit bizbrașov.ro. Administratorul public al Brașovului spune că studiul de fezabilitate ar urma să analizeze două variante propuse pentru noul pasaj.

„Una dintre variante vizează amenajarea unui pod hobanat cu două benzi pe sens, piste de biciclete și trotuare, iar cea de-a doua propune construcția unui pasaj rutier clasic cu trei benzi pe sens din care una rezervată transportului în comun”, a explicat Miklos Gantz.