SURPRIZĂ! Sibiul și Mureșul susțin Aeroportul Brașov care a fost declarat proiect de interes Regional. Urmează bătălia cu Bucureștiul!

Brașovul este parte a Agenției pentru Dezvoltare Regional Centru din care mai fac parte județele Alba, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, agenție care administrează fondurile europene. La ultima ședință a ADR regiunea Centru, primarul George Scripcaru a propus ca Aeroportul Brașov să fie declarat de interes regional, propunere votată în unanimitate, inclusiv de Sibiu și Mureș care au aeroporturi. Acum urmează bătălia cu Bucureștiul ca Aeroportul să fie inclus în Masterplanul de Transporturi ceea ce i-at permite accesarea de fonduri guvernamentale. Reamintim că extinderea Aeroportului Otopeni este inclusă în Masterplan și pentru acest lucru este prevăzut 1 miliard de euro!

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a solicitat marţi, 26.09.2017, în cadrul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, al ADR Centru, ca pe lângă cele 7 puncte de pe ordinea de zi, să fie inclus încă un punct, referior la aeroportul de la Braşov-Ghimbav. 

SURPRIZĂ! Sibiul și Mureșul susțin Aeroportul Brașov care a fost declarat proiect de interes Regional. Urmează bătălia cu Bucureștiul! 1

După ce reprezentanţii celor 6 judeţe din Regiunea Centru au aprobat această suplimentare a ordinii de zi, primarul Scripcaru a prezentat consiliului un proiect de hotărâre prin care aeroportul de la Braşov-Ghimbav să fie declarat ca proiect de interes regional, susţinut de toate cele 6 judeţe şi de ADR Centru.

Propunerea a fost votată în unanimitate. Totodată, a solicitat sprijin pentru modificarea Masterplanului General de Transport, în sensul includerii aeroportului de la Braşov-Ghimbav între investiţiile strategice pentru dezvoltarea transportului din România.

,,Consider că aprobarea acestui proiect de declarare a aeroportului Braşov-Ghimbav de interes regional este o decizie foarte importantă în realizarea acestui obiectiv. Le mulţumesc tuturor pentru că au aprobat acest proiect şi şi-au dat acordul de a îl sprijini.

Având în vedere şi faptul că reprezentanţii ADR şi-au dat acordul de a asigura asistenţa necesară şi de a coordona demersurile noastre, cred că pot spune că astăzi Braşovul a făcut un mare pas înainte. Mă bucur că şi reprezentanţii celor două judeţe unde există aeroporturi, Sibiu şi Mureş, şi-au dat acordul de a sprijini demersul nostru, mai ales că, dacă ne uităm în Regiunea Nord-Vest, dintre cele 6 judeţe, 4 au aeroporturi.

Având în vedere faptul că la nivelul Braşovului există un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, realizat cu finanţare de la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de la BERD, care include şi aeroportul ca proiect prioritar, consider că ar trebui ca şi Ministerul Transportului să ţină cont de acest document, asumat şi de MDRAP, şi să modifice Materplanul de Transport prin includerea proiectului aeroportului de la Braşov-Ghimbav.

Pe lângă sprinjinul ADR, al reprezentanţilor celor 6 judeţe, sper că vom beneficia şi de susţinerea parlamentarilor din Braşov şi a reprezentanţilor PSD-ALDE de la nivel guvernamental pentru realizarea acestui obiectiv. Am mare încredere că toţi cei care vor dezvoltarea Braşovului şi a întregii regiuni se vor implica în a sprijini această investiţie.

Cred, în continuare, că doar împreună cu toţi factorii implicaţi vom putea realiza acest obiectiv, care este unul necesar pentru dezvoltarea întregii regiuni, nu doar a Zonei Metropolitane Braşov”, a declarat primarul George Scripcaru.

Un alt obiectiv important, aprobat în aceeaşi şedinţă, a fost cel legat de promovarea şi susţinerea construirii terminalului intermodal de marfă de la Braşov.
Judeţul Braşov a fost reprezentat la acest consiliului, pe lângă primarul George Scripcaru, de preşedintele CJ Adrian Veştea, coordonatorul Polului de Creştere Braşov, Mihai Veştea, primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş, şi de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Silviu Costea.

Previous Story

Brașov: Fără patinoar la mall-ul Coresi? Agrementul și Olimpia rămân închise

Next Story

Foto Brașov: „Imagini reale, de la fata locului … Asa arata in realitate animalul Ursus arctos”