Brașov: Salarii majorate la RATBV. Vezi cât primește acum un șofer. Compania face angajări

Last Updated on septembrie 19, 2017 Salariile șoferilor de autobuze și troleibuze de la RATBV au crescut după intrarea în vigoare a modificărilor aduse Contractului Colectiv de Muncă.

Potrivit noii grile de salarizare, minimul brut al unui șofer a crescut de la 1.450 de lei la 2.150 de lei. Această majorare se aplică doar pentru cei care sunt angajaţi pe posturile de şofer, pentru celelalte funcţii salariile fiind deocamdată plafonate, informează brasovultau.ro

Brașov: Salarii majorate la RATBV. Vezi cât primește acum un șofer. Compania face angajări 1

Conform reprezentanţilor societăţii, după aplicarea acestor majorări, venitul lunar net (în mână) al unui şofer poate ajunge acum la 2.700 – 2.800 de lei, ţinând cont că la salariul brut de 2.150 de lei se adaugă atât sporul de vechime, dar şi diverse alte sporuri, precum şi bonurile de masă.

Șoferii angajaţi ai RATBV primesc un spor de 110% pentru orele lucrate în zilele de sărbătoare legală, un spor de 105% pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă şi duminică, iar pentru orele suplimentare de 100%.

În conformitate cu prevederile legale, un şofer poate lucra cel mult 32 de ore suplimentar, într-o lună. De asemenea, cei care lucrează pe autobuze şi troleibuze articulate mai primesc un spor, de 7,5%, dar numai pe orele efectuate efectiv pe tipul acesta de autobuze.În plus, pentru fiecare zi lucrată, la salariul de bază se mai adaugă şi un tichet de masă în valoare de 15 lei.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: Ciocnire frontală pe pod

Next Story

Brașov: IKEA și kika, bătălie pe un teren la Coresi. Cine deschide primul magazin?