Brașov: Alt scandal! Bloc construit pe spațiu verde. Reacția Federatiei Asociațiilor de Proprietari

Last Updated on septembrie 21, 2017 Un nou scandal a izbucnit la Brașov. Un dezvoltator imobiliar vrea să construiască un bloc pe un spațiu verde la intersecția străzilor Calea București cu Nicolae Titulescu. Locuitorii din zonă se împotrivesc, Primăria încă nu spune nimic iar Federatia Asociatiilor de Proprietari Brasov ia partea locuitorilor.

Vasile Emil Martin, președinte Federatia Asociatiilor de Proprietari Brasov:
„Am preluat informarea Asociatiei de Proprietari nr.15, privind faptul ca in spatiul verde situat la intersectia strazilor Calea Bucuresti cu Nicolae Titulescu, exista intentia de aprobare a unei constructii S+P+M+6,7,8 si P+M la aliniamentul Caii Bucuresti. Dorim sa ne solidarizam cu cetatenii care locuiesc in proximitatea acestei zone verzi si sa ne exprimam dezacordul cu privire la aprobarea unei constructii pe acest teren.

Brașov: Alt scandal! Bloc construit pe spațiu verde. Reacția Federatiei Asociațiilor de Proprietari 1

Din informatiile pe care le detinem, terenul respectiv a fost vandut de catre Primaria Brasov catre una sau mai multe persoane private, care au dorit in urma cu 10-15 ani sa construiasca o cladire P+12. Actiunea a fost stopata la acel moment de catre locatarii din zona si opinia publica brasoveana, prin diverse actiuni de protest si demersuri care au dat rezultat.

Se pare ca problema aceasta a revenit in actualitate, probabil datorita presiunilor proprietarilor terenului respectiv, proprietari carora li s-a promis probabil ca vor putea construi pe acel amplasament si acum “isi cer dreptul”. Da, ii intelegem in parte, insa nu intelegem de ce acest teren si multe altele de acest fel, au fost vandute de catre Primarie catre privati, astfel ca, pe buna dreptate, un ONG de opinie publica si actiuni comunitare au “titrat”ironic “FIECARE SPATIU VERDE O CLADIRE” !

In aceste conditii, dorim sa explicam putin opiniei publice brasovene, ce reprezinta de fapt imaginea cu PUZ-ul initiat, care sunt intentiile reale ale proprietarilor terenului si repercursiunile sau dezastrul care va aparea in zona daca Primaria Brasov va aproba construirea acestor cladiri.

Dupa cum se observa din imagine sau daca nu se observa bine va vom trimite si link-ul de pe brasovcity.ro, aliniamentul spatiului verde, cu fata la Calea Bucuresti, cuprins intre blocul 102 ( B-dul 15 Noiembrie) si coltul in forma de triunghi, care formeaza intersectia calea Bucuresti cu str. N.Titulescu, conform schitei si planului din imagine, va fi ocupat de o cladire P+M destinata unor spatii comerciale. Apoi, sub forma de piramida, se va construi un bloc de locuinte care va avea S+P+M+6 etaje, S+P+M+7 etaje si la mijloc S+P+M+8 etaje ! ! !

Va enumeram doar cateva din “rezultatele” care se obtin in cazul in care se aproba aceasta constructie:
1.distrugem spatiul verde;
2.reducem sursa de oxigen din zona;

3. surse de poluare pentru mediu;

4. sapaturi care vor afecte structura de rezistenta a blocului 102;
5. santier pentru urmatorii 3-5 ani (praf, mizerie, zgomot);

6. traficul din zona (in perioada santierului si dupa)

7. locuri de parcare ( 30-60 de ap.= 50-150 masini);
8.limita redusa fata de blocul din proximitatea constructiilor;

9. limita legala si regimul de inaltime nu ar corespunde prevederilor HG 525/1996;

10. se strica habitatul unor pasari si animale mici care traiesc pe aceasta zona verde;
11. zona este oricum prea aglomerata si se va ultra aglomera dupa deschiderea magazinelor de la Hidro, etc.Dupa toate cele prezentate mai sus, va rugam sa actionati si sa reactionati la dezastrul ecologic si urbanistic care continua !

Precizare: la solicitarea Asociatiei de Proprietari nr.15, in caz de nevoie ( daca se va aproba totusi construirea acestor cladiri pe acel spatiu verde, Federatia Asociatiilor de Proprietari Brasov, este pregatita sa sprijine neconditionat demersul legal al Asociatiei, in sensul deschiderii unei actiuni in instanta privind anularea vanzarii si revenirea acestui teren la statutul sau initial, respectiv, domeniu public aflat in patrimoniul municipalitatii”.

Previous Story

Brașov: Sărbătoare la Mall-ul Coresi. „La Coresi toamna se numără prietenii!” Vezi aici programul evenimentelor:

Next Story

Brașov: Amendați pentru că fumau în parc, lângă locul de joacă. Vezi cât au primit: