„La Muzeul de Istorie din Brasov, in una dintre sali este o expozitie dedicata Primului Razboi Mondial”. De ce lipsesc generalii români și este promovat ministrul de război al Germaniei?

Last Updated on august 16, 2017 În aceste zile, la Muzeul Judeţean de Istorie Braşov are loc o expoziție cu tematica Primul Război Mondial. Vizitatorii reclamă însă că lipsesc generalii români, fiind „promovat” un dușman al României de atunci, ministrul de război al Germaniei.

Pe Facebook, Iuliana Neciu a scris: „La Muzeul de Istorie din Brasov, in una dintre sali este o expozitie dedicata Primului Razboi Mondial.

„La Muzeul de Istorie din Brasov, in una dintre sali este o expozitie dedicata Primului Razboi Mondial”. De ce lipsesc generalii români și este promovat ministrul de război al Germaniei? 1

Pe unul dintre pereti, un afis mare cu poza Ministrului de Razboi al Germaniei, comandantul Armatei a 9 a a Germaniei, trimisa sa impiedice inaintarea Armatei Romane in Transilvania.

Nici o poza a Generalului Eremia Grigorescu sau a oricarui general al Armatei Romane”.

În altă ordine de idei, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov organizează a doua ediție a Festivalului internațional de reconstituire istorică Brașov.

Ediția 2017 are tema „Asaltul Cetăţuii”, abordând luptele purtate de ostaşii de naţionalitate română din armata habsburgică în timpul campaniilor napoleoniene, din anii 1792 – 1815.

Activităţile, cu un pronunţat caracter demonstrativ şi educativ, se vor desfăşura în Piaţa Sfatului, în apropierea clădirii muzeului, unde va fi amenajată o tabără militară de epocă în care participanţii, aparţinând unor asociaţii de reconstituire istorică din România, Republica Cehă şi Ungaria, vor efectua demonstraţii, prezentări, legate de tradiţiile militare de la începutul secolului al XIX-lea.

În după-amiaza zilei de 19 august 2017, lângă Cetăţuia Braşovului va fi organizată o „acţiune de luptă” demonstrativă, în conformitate cu tactica utilizată în urmă cu 200 de ani, cu realizarea unor efecte pirotehnice, într-un spaţiu special delimitat.

Previous Story

Brașov. „O imagine care a devenit .. normala. Bine ca s-a construit autostrada intre Ploiesti si Bucuresti, intre doua orase unde se putea oricum circula pe doua benzi și nu intre Comarnic si Brasov, unde soseaua are doar o banda pe sens!”

Next Story

Brașov: Panouri muzicale sub Tâmpa, pentru relaxare