(Foto) RATBV cumpără 105 autobuze noi. Vezi posibilele modele:

Last Updated on august 22, 2017 RATBV anunță că va cumpăra 105 autobuze noi, EURO 6 diesel, de diferite tipuri – MIDI, autobuze standard si articulate printr-o licitație care va fi organizată la sfârșitul acestui an. Banii pentru achiziție vor veni de la un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Suma totală este de 25 de milioane de euro. Cel mai probabil vor fi cumpărate din nou autobuze MAZ din Belarus, care circulă și acum prin oraș.

În 2015, BERD a conceput special pentru România programul SMART, prin intermediul căruia primăriile sau regiile de tranport public local au acces la finanţări destinate reînnoirii flotelor de vehicule şi reabilitării infrastructurii urbane.
(Foto) RATBV cumpără 105 autobuze noi. Vezi posibilele modele: 1
MAZ-107
The low-floor big capasity bus for city routes

Fondurile rambursabile puse la dispoziţie de BERD sunt recunoscute a fi mai ieftine decât creditele bancare clasice. Şi asta pentru că instituţia se finanţează la costuri competitive de pe piaţa internaţională datorită ratingului AAA. În general, creditele se acordă în lei, pe termen lung, mai mare de 5 ani, costurile fiind de aproximativ 15 – 20% din valoare, potrivit bizbrasov.ro.

(Foto) RATBV cumpără 105 autobuze noi. Vezi posibilele modele: 2
MAZ-103
The low floor buses for city and suburban services

Până acum, cinci oraşe au accesat această schema de finanţare, anume Sibiu, Arad, Iaşi, Constanţa şi Cluj. Ultimul a renunţat însă la împrumut, pe motivul unor condiţii nerezonabile ale finanţării. Potrivit ultimei raportări, din ianuarie 2017, RATBV are 134 de mijloace de transport în comun, multe cu probleme tehnice. Spre exemplu, la gerul din ianuarie, 41 de maşini au cedat, ori în garajele regiei, ori pe drum, regia funcţionând astfel, doar la 75% din capacitate. „Parcul auto este din 2006, sunt maşini de care se trage zi de zi, în două schimburi”, declara atunci Mircea Cenan, director tehnic al RATBV SA.

(Foto) RATBV cumpără 105 autobuze noi. Vezi posibilele modele: 3
MAZ-205
The articulated bus for city routers

(Foto) RATBV cumpără 105 autobuze noi. Vezi posibilele modele: 4
MAZ-226
The meddle-class city bus and interurban version

Odată cu achiziţia celor 105 de maşini, gradul de înnoire al parcului auto al RATBV ar fi de 78,35%.

Previous Story

Brașov: Se oprește apa caldă pe mai multe zone din Municipiu

Next Story

„București, ia exemplu de la Brașov!” „Când meritați, meritați, domnule Prefect”