„Brașovul nu există. Din nou!” Echipamente noi de radioterapie „interzise” la Spitalul Județean

Last Updated on august 23, 2017 Guvernul României, prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice, la inițiativa Ministerului Sănătății, a primit un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru Reforma Sectorului Sănătății, iar o parte din această sumă va fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente de radioterapie în 5 unități spitalicești. Binețeles, Brașovul nu este luat în seamă.

În grupul de Facebook Mediciniştii de Braşov susţin Noul spital al Braşovului, medicul Grigorescu Dan a scris: „Timișoara, Oradea, Cluj, Craiova și Mureș”
Timișoara (…), Oradea (actualul ministru al sănătății), Cluj (fostul ministru al sănătății), Craiova (actualul ministru al muncii) și Mureș (actualul președinte al comisiei de sănătate al Camerei Deputaților, aflat după moțiunea de cenzură “în cărți” pentru poziția de ministru al sănătății)
Iată ce înseamnă o influență politică bine aplicată!

„Brașovul nu există. Din nou!” Echipamente noi de radioterapie „interzise” la Spitalul Județean 1

Brașovul nu există. Din nou!
În primul rând pentru că nu avem unde să amplasăm astfel de echipamente. Și asta va continua să fie așa dacă ne vom rezuma să “modernizăm” clădiri antice sau prea mici (iar la acestea doar câte o parte la 5-7 ani!) și nu vom construi un Nou Spital al Brașovului.

În al doilea rând, Brașovul nu va primi niciodată alocări bugetare conform nevoilor comunității din zonă cât timp nici măcar Iașiul (de principiu) sau Sibiul (de circumstanță prezidențială) nu intră în discuție.

Dar nu contează! Brașovenii se pot baza pe un centru privat de radioterapie…
Dacă tot suntem ignorați în sensul de a nu face parte din strategia de dezvoltare medicală națională, nu ar fi oare momentul ca parlamentarii de Brașov să-și concentreze energiile și eforturile pentru a obține de la Guvern MĂCAR terenul necesar pentru ridicarea unui Nou Spital al Brașovului? Că de restul se va ocupa comunitatea!

Sau nici asta nu se acceptă de la “stăpânire”?

Previous Story

Braşovul este preferatul turiştilor străini. Timiş şi Cluj urmează în clasament. Dacă am fi avut și mare :)

Next Story

Brașov: Târg Natura și Tradiții în Piața Sfantul Ioan (fosta parcare din spatele hotelului Aro). Vezi programul: