National. România doar cu stadioane? Guvernul s-a angajat să construiască 400 de facilități pentru fotbal, iar costurile sunt uriașe

(Last Updated On: July 21, 2017)

Guvernul Romaniei si-a asumat sa construiasca 400 de facilitati pentru fotbal ca parte a dosarului depus la UEFA prin care am castigat organizarea unor meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020.

Printre ele se afla si stadionul din Targoviste (costuri de constructie de aproximativ 22 de milioane de euro) si cel din Alexandria (costuri de aproximativ 12 milioane de euro), informează ziare.com

Initial s-a spus ca arenele din Bucuresti (Steaua, Valentin Stanescu, Dinamo si Arcul de Triumf) vor fi gazda echipelor si acesta este motivul pentru care vor fi renovate, dar acum aflam ca avem nevoie si de alte baze de pregatire.

“In vederea obtinerii statutului de gazda a Campionatului European de fotbal EURO 2020, Guvernul Romaniei s-a angajat ca pana in anul 2020 sa construiasca sau sa reabiliteze 400 de facilitati pentru fotbal, ceea ce inseamna terenuri de antrenament si stadioane cu tribune. Obiectivul din Alexandria este unul dintre ele.

In cerintele UEFA pentru organizarea Campionatului European din 2020 se prevede necesitatea existentei unor baze de pregatire si cantonament pana la o ora si jumatate distanta de aeroportul de sosire al participantilor (Otopeni – n.red.). Daca o echipa isi va stabili cantonamentul in Romania, trebuie sa aiba posibilitatea antrenarii pe un stadion la anumite standarde, in limita acestei raze fata de Bucuresti”, se arata intr-un punct de vedere al FRF, transmis la solicitarea Ziare.com.

Nu exista momentan un cost de constructie estimativ al celor 400 de arene noi, dar este clar ca sumele vor fi uriase. Doar cele din Bucuresti si de la Alexandria si Targoviste au costuri de aproximativ 150 de milioane de euro. Iar toate aceste eforturi le vom face pentru a gazdui 4 meciuri de la EURO 2020 – trei din faza grupelor si unul din optimile de finala.