National: Copilul-minune al școlii făcute acasă: 10 clase făcute în 4 ani și Bacalaureat de 9.13

Last Updated on iulie 19, 2017 Maria Popescu este șefa de promoție a Liceului Tehnologic «Dimitrie Leonida» din Piatra Neamț și, până la 13 ani, nu a fost nicio zi la școală. Are 19 ani și s-a născut în București. Pe când avea 4 ani, s-a mutat cu familia la Petru Vodă, iar când a venit vremea să fie înscrisă la școală, n-a avut condiții, așa că a stat acasă. Părinții, amândoi cu studii superioare, s-au îngrijit s-o învețe să citească, să scrie, să socotească.

La 13 ani, fiind deja prea mare pentru clasele primare, a fost înscrisă la programul ”A Doua Șansă la Educație, Prima Șansă la Formare Profesională”, unde a recuperat, rapid și cu brio, anii pierduți pentru sistem.

National: Copilul-minune al școlii făcute acasă: 10 clase făcute în 4 ani și Bacalaureat de 9.13 1

”Aici se prevedeau doi ani de școală într-un singur an calendaristic, dar eu am terminat 10 clase în patru ani, din 2011 până în 2015. Nu am făcut doar doi ani școlari într-un an calendaristic, ci chiar și trei ani într-un an! Părintele Iustin Pârvu a fost întotdeauna alături de mine și m-a sprijinit, m-a încurajat să merg înainte și asta a însemnat pentru mine foarte mult! Până acum, ajunsă absolventă de liceu și cu rezultate bune la examenul de Bacalaureat, am știut și știu că Părintele a fost și va fi alături de mine! Îi voi fi recunoscătoare toată viața!”, spune Maria pentru mesagerulneamt.ro

Primele două clase de liceu le-a terminat la ”Dimitrie Leonida”, în Piatra. ”Aici, doamna dirigintă, profesoara Mariana Amariei, m-a încurajat, m-a iubit și m-a sprijinit să ajung la rezultate mari. Această doamnă minunată întotdeauna, indiferent de piedicile pe care le-am întâmpinat, m-a învățat să merg înainte și chiar dânsa a mers împreună cu mine pe drumul inițierii. Eu îi sunt recunoscătoare și îi mulțumesc pentru că mi-a fost alături ca o mamă!”.

Clasele a XI-a și a XII-a, tânăra Maria le-a urmat tot la ”Dimitrie Leonida”, la profilul Turism și alimentație. De data asta, la program normal, pentru că deja avea vârsta potrivită.

National: Copilul-minune al școlii făcute acasă: 10 clase făcute în 4 ani și Bacalaureat de 9.13 2

„La început, a fost o lume nouă pentru mine, era greu să mă integrez așa repede, fiindcă nu aveam toate cunoștințele necesare, având în vedere timpul scurt în care am terminat școala până atunci”.

Maria Popescu a devenit șefa promoției ei, având media generală 9.75. La Bacalaureat, a luat 10 la mate, 7.90 la română și 9.50 la geografie. Cu media finală 9.13, este printre cei mai buni copii ai județului Neamț, promoția 2017.

National: Copilul-minune al școlii făcute acasă: 10 clase făcute în 4 ani și Bacalaureat de 9.13 3

Maria Popescu își dorește să meargă la Facultatea de Matematică, la ”Al.I. Cuza”, în Iași.

Previous Story

National: FELICITĂRI! 4 medalii, dintre care trei de aur, pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI 2017)

Next Story

National: Studiu. Primul oraş inteligent din România? Parcările libere pe telefon, biciclete electrice, iluminat inteligent