Brașov: Un alt producător uriaș de elicoptere militare vrea să vină la Ghimbav

Last Updated on iulie 31, 2017 Producătorul american de elicoptere Sikorsky, controlat de grupul Lockheed Martin, ia în calcul posibilitatea de a produce elicoptere S-70 Black Hawk în România, la Braşov sau Craiova, în cazul în care armata alege acest model de elicopter pentru a înlocui vechea flotă de elicoptere Puma.

Sikorsky este al doilea competitor al Airbus Helicopters pentru dotarea armatei române cu noi elicoptere militare multirol, care să înlocuiască vechile elicoptere Puma, după Bell Helicopter, care propune asamblarea în România a modelului AH-1Z Viper, informează digi24.ro

Brașov: Un alt producător uriaș de elicoptere militare vrea să vină la Ghimbav 1

Airbus Helicopters a fost mult timp favorită, cu modelul H215 M, în condiţiile în care a construit deja o uzină nouă de elicoptere la Ghimbav, inaugurată în 2016 în prezenţa preşedintelui Franţei.

„La acest moment, discuţiile (cu oficialii români, n.r.) continuă să fie preliminare, sunt la stadiul de analiză de piaţă, analiză de produs, referindu-se la capacităţile operaţionale ale diferitelor aparate pe care le au în vedere. Sikorsky a fost în discuţii în ultimele 18 luni cu reprezentanţii guvernului României în legătură cu o eventuală achiziţie de elicoptere”, a declarat pentru News.ro directorul regional pentru Europa Centrală şi de Est al Sikorsky Aircraft, Joel Villa.

Un elicopter Black Hawk costă de la 12 milioane dolari, în varianta de bază, până la 25 milioane dolari, preţ care include şi echipamente suplimentare, mentenanţă sau pregătirea piloţilor, însă preţul variază şi în funcţie de dimensiunea comenzii – cu cât comanda este mai mare, cu atât preţul pentru un elicopter este mai mic.

Modelul S-70/UH-60, cunoscut sub numele de Black Hawk, primit de la armata americană, este produs după 1976, an în care a câştigat competiţia pentru dotarea armatei SUA cu elicoptere utilitare.

Recent, armata SUA a anunţat că va continua programul Black Hawk până în 2070, ceea ce ar face din Black Hawk, model din care s-au produs deja peste 4.000 de exemplare, cel mai longreviv elicopter din istorie.

Previous Story

National: Trei persoane au fost rănite în urma unui accident produs de actorul Ion Dichiseanu

Next Story

Național: Indemnizaţiile pentru mame vor fi plafonate