Brașov: Referendum? Fără blocuri pe Tampa și în Schei?! Ai merge la vot?

Last Updated on iulie 5, 2017 Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei municipiului Braşov a anunțat miercuri că va trimite Guvernului mai multe propuneri de urbanism. Strategie considerată greșită, existând soluții legale și acum de blocarea unor proiecte de genul celui din Șchei.

Pe Facebook, Mihaela Carstea, Project Manager la Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Brasov, a scris: „Cred ca e momentul ca Primaria si Consiliul Local sa declare ferm ce isi doresc in ceea ce priveste dezvoltarea orasului din punct de vedere urbanistic. Din ce citesc ca s-a intamplat astazi in Comisia de Urbanism nu se va intampla nimic in urmatoarea perioada. Sedinta de Consiliu Local a lunii iulie este programata pe data de 14 iulie 2017. Poate pana atunci spune cineva ceva coerent.

Brașov: Referendum? Fără blocuri pe Tampa și în Schei?! Ai merge la vot? 1

Cred ca e momentul sa ne uitam cu atentie la procedura de declansare a unui referendum local, sa ii fortam pe alesii nostri sa ne intrebe daca ne dorim blocuri pe Tampa si in Schei”.

Printre propunerile care vor fi transmise Guvernului pentru modificarea regulamentului în cauză se numără cea ca, la momentul eliberării autorizaţiei de construire, proprietarul terenului să facă dovadă că deţine echiparea edilitară necesară acelei dezvoltări, respectiv, posibilitatea conectării la o reţea de canalizare dimensionată pentru nevoile acelei dezvoltări. De asemenea, reţele de apă, curent, gaz trebuie să asigure necesarul pentru acea zonă, informează mytex.ro.

Totodată, locurile de parcare să fie vândute „la pachet” cu imobilele sau apartamentele tranzacţionate, iar în cazul dezvoltatorilor imobiliari care construiesc mai multe ansambluri de locuinţe, în momentul în care a finalizat cel puţin unul dintre ele şi va fi dat în folosinţă, să aibă drumul de acces asfaltat de la drumul principal către imobile. Practic, străzile de acces spre zona respectivă ar trebui să facă faţă noului flux de maşini, atât pentru locuitorii zonei, cât şi pentru utilajele folosite pentru construirea altor ansambluri.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: 3 mașini lovite în intersecție!

Next Story

Brașov: Grevă generală la RATBV? Vezi când ar putea șoferii opri autobuzele: