UPDATE! Brașov: 20 de persoane internate la Infecțioase dar NU au meningită! Vezi de ce suferă:

Last Updated on iunie 20, 2017 Managerul Spitalului de Infecţioase din brașov spune că din cei 20 de internați cu suspiciune de meningită niciunul nu are această cumplită boală care a dus la moartea unui tânăr de 17 ani.

În prezent, managerul Spitalului de Infecţioase spune că nu putem vorbi de meningită la Braşov.„Nu vorbim despre meningită, vorbim despre 2 cazuri de meningococemie, unul dintre ele cu interesare meningeală, dar restul de 18 cazuri nu au meningită”, a explicat astăzi dr. Ramona Ionescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov pentru rttbrașov.ro.

UPDATE! Brașov: 20 de persoane internate la Infecțioase dar NU au meningită! Vezi de ce suferă: 1

Din cele 20 de cazuri, numai două au infecție meningococică, dintre care unul a fost confirmat de laboratorul spitalului. Ceilalţi tineri au fost internaţi pentru simptome similare.

„Au fost internaţi pentru febră, dureri de cap şi dureri de gât, dar dacă a fost infecţie meningococică, dacă – încă nu ştim, până nu definitivăm rezultatele bacteriologice, ea a fost stopată în primele ore. Sunt angine febrile care pot fi infecţii meningococice la debut sau nu, vom tranşa când vom avea rezultatele bacteriologice”, a mai precizat dr. Ramona Ionescu.

Rezultatele sunt negative

Probe de la 15 pacienţi internaţi au fost trimise la Bucureşti luni, deci va dura până vor sosi şi rezultatele. Pe de altă parte, pentru cinci dintre pacienți, rezultatele trimise la Bucureşti sunt negative și patru au fost externaţi după ce Institutul Matei Balș a comunicat acest lucru în scris spitalului. Ei au plecat cu diverse diagnostice.

„Angină acută, febră, meningism. Meningism înseamnă că te doare capul, faci febră şi verşi şi eventual există o discretă redoare de ceafă. Meningismul poate să apară, într-o simplă amigdalită, într-o pneumonie, deci meningismul nu implică prezenţa bacteriilor sau virusurilor în lichidul cefalo-rahidian”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Până luni, de când a fost declanşată starea de alertă, 220 de persoane au ajuns la medic, pentru consult. Medicii subliniază că nu este nevoie să vină la consult şi contacţi ai contacţilor, contacţilor.

Advertisements
Previous Story

Foto Brașov: O nouă premieră la Spitalul Sf Constantin cu Intervenția robotică

Next Story

Brașov: Parcare automatizată lângă Piața Sfatului. Maşinile sunt duse la locul de parcare cu ajutorul unor lifturi, nefiind nevoie de rampe de acces