TRIST! “Am crezut că Gigi Becali poate fi salvatorul Braşovul, dar el poate fi considerat groparul acestei echipe”. FC Brașov nu se mai înscrie în nicio competiție

Last Updated on iunie 27, 2017 Conducătorii clubului FC Brașov nu au vrut să preia modelul U Cluj, Petrolul, Otelul Galați, Rapid București să intre în faliment și să înceapă dintr-o ligă inferioară.

Clubul a ajuns la mâna lui Gigi Becali care a uitat să plătească o ultimă tranșă din transferul lui Chipciu astfel că a rămas fără bani și nu se va mai înscrie în liga a doua. Nici măcar într-o ligă inferioară, astfel că este pentru prima dată în 80 de ani când „stegarii“ nu vor participa la o competiţie organizată de FRF.

TRIST! "Am crezut că Gigi Becali poate fi salvatorul Braşovul, dar el poate fi considerat groparul acestei echipe". FC Brașov nu se mai înscrie în nicio competiție 1

Aflată de doi ani în procedură de insolvenţă, FC Braşov este la un pas de faliment. Sufocaţi de datoriile imense, circa 15 milioane de euro, oficialii clubului par resemnaţi cu declararea falimentului, dar până atunci mai au un singur obiectiv. Pentru că jucătorii, antrenorii şi angajaţii clubului nu au fost plătiţi de luni bune, conducătorii vor să recupereze cei 230.000 de euro de la FCSB, în schimbul procentelor pe care le-au avut din vânzarea lui Chipciu la Anderlecht, pentru a achita aceste datorii, informează prosport.ro.

Gigi Becali, salvator sau gropar!

Până acum, FCSB a plătit 520.000 de euro, astfel că FC Braşov mai are de primit 230.000 de euro. Săptămâna trecută, cei de la FC Braşov au sesizat Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CSNL) în acest caz, iar FRF va anunţa când este programat primul termen al procesului.

„Am aşteptat atâtea luni, am fost amăgiţi, minţiţi. Dacă am fi primit aceşti bani poate acum vorbeam de FC Braşov în Liga 1 şi mai erau şanse să evităm falimentul. Am crezut că Gigi Becali poate fi salvatorul Braşovul, dar el poate fi considerat groparul acestei echipe. Sunt jucători, antrenori, angajaţi, toţi cu familii care au aşteptat aceşti bani care nu au mai venit. Noi sperăm să se rezolve cât mai rapid acest caz pentru că lucrurile sunt clare“, spun cei de la FC Braşov, potrivit Monitorul Expres.

Aceştia suspectează că pentru a obţine licenţa pentru participarea în cupele europene, cei de la FCSB s-ar fi folosit de un act semnat de fostul administrator judiciar al clubului, Marian Brescan, pentru eşalonarea plăţilor, însă acest document nu ar fi legal pentru că nu este semnat şi de către administratorul special de la acea vreme. „La CNSL se vor clarifica lucrurile, pentru că se vor scoate toate actele de la dosar“, spun cei de la FC Braşov.

De la mijlocul lunii ianuarie până la finalul campionatului, FC Braşov a supravieţuit doar din banii achitaţi de Vasile Dochiţa, din contractul de sponsorizare cu firma de imobiliare a lui Simon Maurer, cu sprijinul lui Kiss Iosif pentru cazarea jucătorilor şi cel al lui Sever Badea, cel care a asigurat masa fotbaliştilor. Mai mult, activitatea de la Centrul de Copii şi Juniori al clubului a fost susţinută de Ciprian Anghel.

Jucătorii, antrenorii şi angajaţii clubului au primit asigurări în timpul returului că, în cazul în care Gigi Becali va plăti suma datorată Braşovului, îşi vor primi imediat restanţele. Lunile au trecut, dar banii nu au mai venit. Din luna ianuarie 2017 şi până la finalul campionatului, Cornel Ţălnar şi Florentin Petre au avut mai multe discuţii la Bucureşti cu Gigi Becali pentru rezolvarea acestui caz. „Staţi liniştiţi, vă dau banii“, a fost prima reacţie a lui Becali, apoi a intervenit litigiul dintre Sporting Piteşti şi FCSB, finalizat la Comisiile FRF.

Deşi a promis că la soluţionarea litigiului cu Sporting Piteşti va plăti banii Braşovului, Becali a pasat totul pe Vali Argăseală. „Eu vă dau banii, dar trebuie să vorbiţi cu Argăseală. Dacă el spune că totul e legal, imediat virez banii“. Argăseală nu s-a agitat prea tare pe această temă şi le-a transmis celor de la Braşov că mai bine ar citi cu atenţie contractul, iar în final a închis orice cale de dialog.

Ajunşi la capătul puterilor şi neplătiţi de luni bune, jucătorii braşoveni au răbufnit în momentul în care Viitorul lui Gică Hagi i-a suflat titlul de campioană celor de la FCSB: „Gigi Becali spune că e credincios, dar de noi şi-a bătut joc. L-au ajuns blestemele noastre şi nu a câştigat titlul. Dumnezeu nu a fost cu Becali!“.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: UPDATE! Fetiță de 12 ani lovită de autobuz!

Next Story

Video Brașov: REACȚIE! Firma care distruge un deal în Schei pentru blocuri, primele declarații