Minunea continuă la autostradă! Au fost desemnați constructorii primilor kilometri din Comarnic-Brașov

Last Updated on iunie 1, 2017 Lucrările la autostrada Comarnic-Braşov vor începe anul acesta, la un tronson între Braşov şi Cristian, la 13 ani de la lansarea proiectului.

În acest moment s-a semnat raportul de atribuire pentru lotul 5 de la autostrada Comarnic – Braşov, secţiunea Râșnov-Cristian, dar și raportul de atribuire pentru varianta de ocolire de la Comarnic.

Minunea continuă la autostradă! Au fost desemnați constructorii primilor kilometri din Comarnic-Brașov 1

Contractul pentru Comarnic-Braşov, sectorul Cristian-Râșnov, a fost acordat unei firme cu acționari ascunși, din Cipru, reclamată in anii trecuți la DNA de către Curtea de Conturi, informează digi24.ro

În cazul lotului 5, respectiv Râșnov-Cristian și drum de legătură spre Brașov, firmele care primesc contractul sunt Alpenside SRL și Specialist Consulting. Prima firmă are acționar off-shore-ul cipriot Alpenside Holding și deci nu se poate spune cu claritate ce acționari adevărați are. Cealaltă firmă urmează să se ocupe de proiectare și este în insolvență.

Pentru lotul 1, respectiv cei doi kilometri ai centurii Comarnic, nu se știe care sunt firmele selectate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aici au fost primite oferte de la opt asocieri, printre care figurează și Alpenside SRL.

Tronsonul de autostradă Comarnic – Braşov este împărţit în cinci sectoare, sectoarele 1 şi 5 fiind cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Braşov, în lungime totală de 10 kilometri. Ministrul Transporturilor spune că raportul de atribuire pentru centura Comarnic a fost semnat săptămâna aceasta şi urmează să se desemneze câştigătorul.

Previous Story

Cutremur aproape de Brașov, joi dimineață

Next Story

Brașov: Se deschide Marabou, Club-Piscină-Terasă! Vezi cine concertează pe „pe noua scenă impresionantă”