Video Brașov: UPDATE! Un urs a mâncat o capră pe o stradă în Schei, în fața caselor. Vezi ce spun autoritățile:

Last Updated on iunie 7, 2017 Un urs a fost filmat zilele trecute când mânca o capră în Șchei. Silvicultorii spun ca ursul nu a avut un comportament anormal.

Un urs a fost filmat in timp ce manca dintr-o capra, pe care a atacat-o, pe o strada din Brasov. Totul s-a intamplat noaptea, in cartierul Schei, unde, spun oamenii, ursii au omorat si cateva gaini, informează stirileprotv.ro.

Video Brașov: UPDATE! Un urs a mâncat o capră pe o stradă în Schei, în fața caselor. Vezi ce spun autoritățile: 1

In ultimele zile, animalele s-au apropiat periculos de zonele locuite. In imaginile surprinse de un localnic se vede cum ursul isi doboara prada in plina strada. Biata capra ajunsese acolo dupa ce a iesit din curte, tot de frica ursului. Cand oamenii au inceput sa faca zgomot, animalul a lasat lesul si a fugit in padure.
Cel putin trei capre au fost ranite in aceea noapte, dar restul au apucat sa se salveze. Victime au mai cazut si cateva gaini.

Cu toate acestea silvicultorii spun ca ursul nu a avut un comportament anormal.

Dan Olteanu, directorul Regiei Silvice Kronstadt: “Ursul a mancat, ii era foame si a gasit o prada ca nu mananca doar zmeura. Nu este anormal sa vina la liziera padurii, anormal e sa intre in oras, dar noi monitorizam zona si facem asta de aseara si speram sa nu mai apara.”

Specialistii spun ca ursii din ultimele zile si-au facut aparitia si din cauza numarului mare de turisti care au invadat padurile in vacanta de Rusalii.

Ca sa evitati intalnirile neplacute cu animalele salbatice trebuie sa respectati cateva reguli simple: in primul rand sa nu plecati niciodata singur in padure si sa folositi doar traseele marcate. Daca aveti cu dumneavoastra un caine sa-l tineti tot timpul in lesa si sa evitati plimbarile dupa lasarea serii atunci cand animalele devin mai active.

In urma cu doua saptamani, un alt urs a fost filmat in timp ce alerga pe o strada din centrul Brasovului. El a fost capturat si dus intr-o padure indepartata.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

Previous Story

Brasov: Incendiu în centru, langa Rectorat

Next Story

„RATBV e minunat! Aparat defect si nu stiu cand va fi reparat pentru ca n-au piese. Autobuzul de pe linia 1 circula, teoretic, din sfert in sfert de ora, in realitate, la jumatate de ora. S-a intamplat de mai multe ori”