Video Brașov: REVOLTĂ la Prefectură pentru podul dintre Brașov și Sânpetru! Vezi ce spun autoritățile:

Last Updated on mai 5, 2017 Locuitorii din Sânpetru au luat cu asalt vineri Prefectura Brașov nemulțumiți de faptul că se tot amână punerea în funcțiune a pasajului care leagă localitatea de Brașov, fiind nevoiți să parcurgă în plus 10 kilometri deși distanța între cele două localități este de 3 kilometri.

Protestul s-a desfășurat în timpul conferinței de presă susținută de prefectul Marian Rasaliu, la care au participat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov și primarul localității Sânpetru, Ioan Rusu, informează agerpres.ro.Video Brașov: REVOLTĂ la Prefectură pentru podul dintre Brașov și Sânpetru! Vezi ce spun autoritățile: 1

Prefectul Marian Rasaliu s-a arătat foarte nemulțumit de nenumăratele amânări privind punerea în circulație a pasajului, el adăugând că de o lună și jumătate de când este prefect a constatat că există o lipsă de comunicare din partea CNAIR față de această problemă.

“Ocup funcția de prefect de o lună jumătate, dar am constatat că există o lipsă de comunicare a CNAIR față de această situație. De aceea am luat hotărârea să-i invit la această conferință de presă. Oamenii trebuie să fie în cunoștință de cauză. Părerea mea este că darea în folosință a acestui pasaj trebuia să se întâmple de mai mult timp. Din punctul nostru de vedere, trebuie îndeplinite și respectate toate condițiile legale. Fiind vorba de bani publici, nu ne putem juca”, a punctat prefectul.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a subliniat că dorința cetățenilor de a circula pe acest pasaj este justificată, și este aceeași cu a CNAIR, dar deocamdată sunt o serie de probleme pe care constructorul trebuie să le rezolve și apoi să facă recepția lucrării.

“Săptămâna viitoare vom chema constructorul la București, pentru o nouă discuție plecând de la prezumția de bună credință a acestuia, și ne așteptăm să-și asume problemele foarte bine și în urma acceptării acestor probleme suntem dispuși, cu observațiile de rigoare, să semnăm documentul de recepție astfel ca pasajul să fie dat în folosință undeva la jumătatea lunii mai”, a spus Șerbănescu.

Vezi aici Video:

El a adăugat că în luna aprilie a mai fost o inspecție tehnică la pasaj și i s-a atras atenția constructorului despre problemele lucrării, iar atunci s-au primit asigurări din partea firmei respective că toate problemele apărute vor fi corectate. Este vorba despre probleme la grinzile trotuarelor, la montarea parapeților, precum și suprabetonarea plăcilor de acces pe pasaj.

“În orice proiect de acest gen primează siguranța. Nu este justificat ca statul român să facă cheltuieli pentru constructor. Vom cere și vom fi foarte fermi în solicitarea noastră de a se verifica permanent, inclusiv după ce se va semna documentul de recepție. Pasajul să fie monitorizat și să se intervină dacă se vor ivi probleme”, a explicat purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Primarul localității Sânpetru, Ioan Rusu, a spus că înțelege nemulțumirile cetățenilor comunei, dar și a celor care tranzitează localitatea pentru că este vorba de timp, de banii folosiți în plus pentru combustibil având în vedere că pentru a ajunge la Brașov trebuie parcurs în plus un traseu de 10 km.

“Nu vreau să forțez nota, dar nici să fiu indiferent la ceea ce se întâmplă. Am ținut mereu legătura cu CNAIR și cu autoritățile locale pentru a grăbi darea în exploatare a acestui pasaj, extrem de important pentru circulație”, a spus primarul.

La ieșirea din sala de conferință, purtătorul de cuvânt Alin Șerbănescu a fost întâmpinat ce protestatari cerându-i să le spună ziua în care se va da drumul circulației pe pasaj.

“Este o bătaie de joc la adresa cetățenilor. Din luna aprilie ni se promite că se va deschide circulația pe acest pasaj. A trecut și aprilie și câteva zile din luna mai și nu s-a întâmplat nimic. Numai promisiuni și minciuni. Să ne spuneți aici, acum, când se va deschide pasajul”, a precizat unul dintre cetățenii prezenți la protest. Reprezentantul CNAIR le-a spus că în a doua jumătate a lunii mai pasajul va fi deschis circulației.

Vezi aici Video:

Pasajul se află la intersecția DJ 103 și Tronson ul II al ocolitoarei Brașovului și face legătura între municipiul reședință și comuna Sânpetru. Pasajul face parte din tronsonul II al Ocolitoarei Brașovului care a a fost dublat pentru a se circula în regim de autostradă, și inaugurat în luna decembrie 2016. Tronsonul II leagă DN11 Brașov—Bacău de DN13 Brașov-Tg-Mureș.

Previous Story

3 CUTREMURE lângă Brașov, astăzi

Next Story

Brașov: Aproximativ 1.000 de locuri de parcare vor fi scoase luni la licitaţie. Vezi primele zone: