Marinar din Brașov lăsat să moară de foame pe vas! „Astăzi este ultima zi în care avem mâncare şi nu ştim dacă, cine şi când ne va aproviziona. În câteva zile se va termina şi combustibilul, vom rămâne pe întuneric”

Last Updated on mai 4, 2017 Un marinar din Brașov este lăsat să moară de foame de angajatorul său alături de alți 9 marinari dintre care altul este român.
Viorel Moga este căpitanul navei „Sotra” care a fost sechestrată din luna februarie în portul Gulluk de către autorităţile turce, din cauza faptului că armatorul a rămas dator statului din Asia Mică.

Mai trist, angajatorul nu i-a plătit nici pe marinarii blocaţi pe vas, 10 la număr, astfel că aceştia supravieţuiesc pur şi simplu. Alături de căpitanul braşovean, pe „Sotra” se mai află încă un român (Ion Păunescu) şi alţi opt marinari de de trei naţionalităţi, indieni, pakistanezi şi un tanzanian, informează bzb.ro.

Marinar din Brașov lăsat să moară de foame pe vas! „Astăzi este ultima zi în care avem mâncare şi nu ştim dacă, cine şi când ne va aproviziona. În câteva zile se va termina şi combustibilul, vom rămâne pe întuneric” 1 Marinar din Brașov lăsat să moară de foame pe vas! „Astăzi este ultima zi în care avem mâncare şi nu ştim dacă, cine şi când ne va aproviziona. În câteva zile se va termina şi combustibilul, vom rămâne pe întuneric” 2

Viorel Moga a încercat în fel şi chip să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei în care se află echipajul său, postând diferite mesaje de disperare pe Facebook.

„Astăzi este ultima zi în care avem mâncare şi nu ştim dacă, cine şi când ne va aproviziona. În câteva zile se va termina şi combustibilul, vom rămâne pe întuneric”, este unul din strigătele marinarilor blocaţi la Gulluk, urmat de unul de oarecare uşurare, postat miercuri, 3 mai: „

Mâncăm. Eu şi echipajul meu nu mai avem cuvinte. Mulţumim tuturor celor din port care ne-au trimis, cu o barcă, mâncare proaspăt gătită la căpitănia portului”.

Marinar din Brașov lăsat să moară de foame pe vas! „Astăzi este ultima zi în care avem mâncare şi nu ştim dacă, cine şi când ne va aproviziona. În câteva zile se va termina şi combustibilul, vom rămâne pe întuneric” 3 Marinar din Brașov lăsat să moară de foame pe vas! „Astăzi este ultima zi în care avem mâncare şi nu ştim dacă, cine şi când ne va aproviziona. În câteva zile se va termina şi combustibilul, vom rămâne pe întuneric” 4

Pentru a putea ţine legătura cu lumea, căpitanul Moga foloseşte cartela de telefonul de pe care postează doar câte 10 minute la câteva ore, în ideea de a consuma cât mai puţin trafic de internet.

Previous Story

Accident Brașov: Biciclist de 13 ani lovit pe trecerea de pietoni

Next Story

Meteo Brașov: Vezi cum va fi vremea în weekend. Se schimbă radical!