Brașovul înconjurat de trasee de bicilclete. Vezi aici rutele:

Last Updated on mai 12, 2017 Autorităţile locale au început să ia în calcul dezvoltarea unor trasee turistice pentru ciclişti. Acestea au aprobat recent, în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane, o secţiune distinctă, „piste de biciclete”, în care sunt enumerate proiectele propuse de autorităţile locale, iar în multe cazuri este vorba trasee turistice.

Problema este, însă, că în unele situaţii, în special atunci când traseul trece prin pădure, până la realizarea lucrărilor trebuie depăşită faza „birocratică”, extrem de complexă, având în vedere că pentru realizarea unor astfel de amenajări ar fi nevoie de scoaterea din domeniul forestier a terenului afectat de lucrări sau de schimbarea încadrării pădurii, în „pădure parc”, informează bzb.ro

Brașovul înconjurat de trasee de bicilclete. Vezi aici rutele: 1
Practic, o astfel de pistă are o lăţime de 1,5 m- 2 m, pentru care nu este nevoie de defrişări trece printre copaci, intervenţiile sunt minime, în general nivelări ale terenului şi construirea unor podeţe şi, acolo unde este nevoie, de turnarea unui strat de pietriş.

În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, aprobată de Consiliul Judeţean Braşov, sunt incluse mai multe trasee de legătură între zonele Braşov, Râşnov, Zărneşti, Predeal, Ghimbav, Săcele şi Cristian.

Pentru biciclişti, în SIDU, sunt amintite patru trasee cu punct de plecare municipiul Braşov. Pe lângă proiectul unei reţele de piste pentru biciclişti pe domeniul schiabil, sunt cuprinse şi traseele Bartolomeu – Centrul Vechi – Canal Timiş – Valea Cetăţii – Timişul de Jos, respectiv Braşov – Poiana Braşov – Râşnov, proiecte a căror valoare nu a fost încă estimată.

Totodată, este reamintit un traseu despre care s-a mai discutat anii trecuţi, respectiv Braşov – Cristian – Râşnov, proiect evaluat la 750.000 de euro, iar pentru realizarea căruia s-ar putea fi accesaţi bani europeni prin POR.

Previous Story

RAT Brașov a ales 5 sigle. Pe care o votezi?

Next Story

Braşovul devine capitala învăţământului profesional românesc. Vezi ce școli mai intră în programul dual: