Last Updated on mai 31, 2017 Consiliul Local Brașov va aproba astăzi o hotărâre prin care RATBV să contracteze un credit pentru cumpărarea a 105 autobuze. Din păcate, niciunul dintre acestea nu va fi electric sau troleibuz astfel că Brașovul va fi în continuare cel mai poluat oraș din România, alături de București și Iași. (Detalii aici despre poluare)
RATBV va cumpăra 25 de autobuze mici, 45 de autobuze medii şi a 35 de autobuze articulate.
Valoarea creditului luat de la BERD va fi de e 25,35 milioane de euro pentru a aduce flota „pe linia de plutire”, dar se pare că nu va primi întreaga sumă astfel că o parte din sumă va fi suportată de Primărie. Din banii pentru Aeroport?
„În următoarea perioadă se va stabili dacă acest împrumut va fi contractat de municipiul Braşov sau de RATBV, iar împreună cu specialiştii BERD vom stabili de câte autobuze sunt necesare, iar în funcţie de aceste discuţii va rezulta şi suma care va face obiectul împrumutului”, a declarat primarului Braşovului, George Scripcaru pentru bzb.ro.
De asemenea, primarul a afirmat că la începutul acestei săptămâni a avut discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean pe tema proiectului Aeroportului Braşov, proiect în care municipalitatea şi-a manifestat intenţia de a se implica financiar, iar în acest scop Primăria ia în calcul contractarea unui credit.
„Pentru a vedea ce avem de făcut mai departe, trebuie să aşteptăm finalizarea documentaţiei tehnice, a cărei elaborare a început luni. Din aceste documente vor rezulta sumele necesare lucrărilor, iar în funcţie de aceste date, împreună cu administraţia judeţeană, va trebui să vedem care sunt paşii următori”, a precizat primarul. În aceste condiţii, el a afirmat că acest împrumut de la BERD nu va lua în calcul doar nevoile operatorului de transport public de călători, ci şi necesităţile municipalităţii privind implicarea în proiectul aeroportului.
Potrivit RATBV, flota actuală este învechită, iar dintre cele 235 de vehicule, 15 autobuze au defecţiuni majore şi sunt propuse spre casare. Din cele 220 de vehicule rămase, o medie de 26 de autobuze şi 5 troleibuze sunt permanent imobilizate pentru reparaţii de lungă durată, astfel că mai rămân 189 de vehicule, din care, zilnic se strică, în medie, câte 16.