Brașov: Şi în acest an lumina de Paște va fi adusă de la Sfântul Mormânt. Vezi la ce oră:

Last Updated on aprilie 14, 2017 Brașovenii care merg la Slujba de Înviere vor putea lua și în acest an Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

La Braşov, Lumina Sfântă va fi adusă de preotul militar al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), pr. Epaminond Ioan Boroş, care va fi însoţit în misiune de militari ai IJJ Braşov, care s-au oferit voluntar, informează bzb.ro

Brașov: Şi în acest an lumina de Paște va fi adusă de la Sfântul Mormânt. Vezi la ce oră: 1

„În jurul orei 22.30 este aşteptată să ajungă delegaţia, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al Jandarmeriei. Lumina Sfântă va fi adusă la Catedrala din Piaţa Sfatului, dar vor fi opriri pe drum pentru a împărţi Sfânta Lumină şi preoţilor din celelalte protopopiate. Credincioşii o vor putea lua la începerea slujbei de Înviere”, a precizat părintele protopop al Braşovului, Gheorghe Dănuţ Benga.

După slujba de Înviere, duminică, de la ora 13.00, un sobor de preoţi de la mai multe biserici va vesti Învierea Domnului, din faţa Catedralei din Piaţa Sfatului. „Nădăjduim să oficiem în Piaţa Sfatului Vecernia Învierii sau Învierea mică, aşa cum i se mai spune în popor. Se va citi Evanghelia în mai multe limbi: română, greacă, latină, ebraică, franceză, engleză, germană, poate chiar şi spaniolă”, a mai spus părintele protopop.

Previous Story

(Video) RAT Brașov prezintă un autobuz ELECTRIC. Vezi cum arată:

Next Story

Zilele Brașovului 2017 cu Parada Junilor. Vezi aici programul complet al evenimentelor: