Brașovul va avea mai multe trasee de mountain-bike. Vezi traseele:

Last Updated on martie 17, 2017 Consilierul local Adrian Oprică a prezentat într-o conferință de presă o strategie privind înființarea unor trasee pentru biciclete în municipiul Brașov. Astfel, zonele de recreere din Braşov ar putea fi legate de trasee de mountain-bike, care să ofere pe parcurs şi cîteva puncte de bike-sharing, de unde turiştii să poată închiria biciclete.

Au existat discuţii pînă acum pentru amenajarea unor trasee de biciclete pentru coborîrea din Postăvarul. Acolo este un proiect demarat, care urmează să fie implementat. Noi ne dorim însă ca traseele din Postăvarul să fie prelungite, să le legăm cu zone precum Pietrele lui Solomon, La Iepure, Dîmbu Morii sau 7 Scări“, a declarat Adrian Oprică, citat de monitorulexpres.ro

stiri brasov trasee biciclete

Zonele propuse pentru biking sînt Noua – Dîmbu Morii – Şapte Scări, pentru un traseu de dificultate uşoară, perimetrele adiacente cartierelor Răcădău şi Noua, delimitate de str. Panselelor, str. Jepilor şi capătul cartierului Valea Cetăţii, pentru trasee de dificultate medie, şi Pietrele lui Solomon – Poiana Braşov – Postăvarul, pentru trasee de dificultate ridicată.

Pentru finanţarea proiectului, Adrian Oprică spune că vor fi începute unele discuţii cu Agenţia Metropolitană Braşov, cu care să identifice o sursă europeană de finanţare.

„Iniţiativa noastră vizează şi comunicarea cu Federaţia Română de Ciclism atît pentru acordarea sprijinului etnic pentru amenajarea acestor trasee în vederea organizării de competiţii sportive, cît şi pentru includerea lor în circuitul concursurilor naţionale sau internaţionale“, a mai spus Adrian Oprică.

Previous Story

Brașov: Cea mai puternică femeie din oraș? Vezi cine este Nina Maurer, femeia din spatele proiectului Maurer Residence

Next Story

Brașov: Ai văzut cumva o geantă în autobuzul RAT? „Nu am mai calatorit cu autobuzul inca de cand eram eleva la liceu … asa ca din prima mi-am perdut geanta”