Brașov: Esti de acord? 5 milioane de euro bagă Primăria într-o clădire de pe Republicii. Și mai plâng unii că Bucureștiul nu ne dă bani pentru Aeroport!

Last Updated on martie 29, 2017 Mulți brașoveni se plâng că guvernul de la București nu dă bani pentru finalizarea Aeroportului. Dar Primăria Brașov se pregătește să investească aproximativ 5 milioane de euro (21 de milioane de lei) în reabilitarea fostei clădiri Bancorex, intersecția Michael Weiss cu Republicii. Și pentru ce? Spații comerciale în buricul târgului pentru … nu se știe cine încă, public.
Pai dacă tot vor unii spații comerciale acolo să plătească ei lucrările de reabilitare, nu să cheltuie primăria banii de Aeroport.

„În bugetul aprobat pentru anul acesta, avem prevăzută o sumă de aproximativ 21 de milioane de lei, care în conformitate cu proiectul tehnic ar acoperi costurile de reabilitare a acestei clădiri. În următoarea ședință ordinară a Consiliului Local vom supune aprobării indicatorii tehnico-economici, după care vm demara procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare.
stiri brasov bancorex

Având în vedere experiența de anii trecuți, când, deși am avut fondurile alocate pentru reabilitarea fațadei și repararea acoperișului nu au existat firme interesate care să participe la licitație, sperăm ca de data aceasta să existe cât mai mulți doritori. Totodată, sperăm ca în paralel și partea care aparține Ministerului Culturii să intre în același proces de reabilitare”, a explicat viceprimarul Brașovuluiu, Laszlo Barabas pentru mytex.ro.

După finalizarea lucrărilor, clădirea va fi destinată, în principal, activităţilor economice. „Aici ar putea fi amenajate spaţii comerciale, unităţi de alimentaţie publică, birouri, centre de îngrijire personală.

De asemenea, avem în vedere şi posibilitatea ca aici să fie amenajat un centru turistic, care să ofere servicii mai complexe decât simpla informare”, a precizat viceprimarul.

Previous Story

Brașov: Începe Crosul Sănătății în Parcul Tractorul organizat de Spitalul Sf. Constantin

Next Story

RAT Brașov: Modificări importante în circulația autobuzelor, vineri și sâmbătă: