(Video) Brașov: Șantier în Canionul 7 scări. Un bloc uriaş de gheaţă a rupt una din punţile de acces în canion

Last Updated on februarie 26, 2017 Un bloc uriaş de gheaţă a rupt una din punţile de acces în canionul 7 scări, din Masivul Piatra Mare, astfel că administratorii au deschis un şantier între stânci.

Blocul de gheaţă a căzut cu cinci zile în urmă. Zona pentru accesul turiştilor în canion a fost distrusă complet. Totul s-a întâmplat după încălzirea bruscă a vremii, informează digi24.ro

Blocul de gheaţă a căzut cu cinci zile în urmă. Zona pentru accesul turiştilor în canion a fost distrusă complet. Totul s-a întâmplat după încălzirea bruscă a vremii.

Refacerea punţii turistice din canion costă în jur de zece mii de lei. De lucrare se ocupă o firmă specializată în alpinism industrial.

Ioan Ilea, alpinist: „Suporţii au fost smulşi din stâncă, pasarela a fost făcută praf, s-au strâmbat profilele, trebuie să scoatem suporţii din stâncă”.

Cristian Popa, responsabil al Canionului 7 scări: „După 15 martie se cam poate da drumul. Depinde sută la sută de starea vremii, pentru că dacă prindem iar acum două săptămâni de ploaie sau de ninsoare, iar trebuie să sistăm lucrările”.

Vezi video aici:

Canionul 7 scări este administrat de Regia Pădurilor Săcele, are o lungime de 160 de metri şi un relief cu adevărat spectaculos. Punţile şi scările noi pentru turişti au fost instalate în 2013.

Previous Story

Brașov: Polițistul Marian Godina s-a „întâlnit” cu Barack Obama. Ca orice brașovean serios nu putea să vorbească decât de două chestiuni: Aeroportul sau Autostrada. Vezi ce i-a „răspuns” președintele:

Next Story

(Foto) Accident Brașov: 4 autoturisme lovite la Modarom