(Foto) Brașov: Schaeffler produce un rulment GIGANT! Cântărește peste 7,8 tone. Unic în lume! Vezi aici cum arată:

Last Updated on februarie 28, 2017 La Brașov, compania germană Schaeffler a început producția pentru primul primul rulment etanș cu role cilindrice de dimensiune mare din lume, destinat industriei mineritului. Are un diametru de aproape doi metri și o greutate de peste 7,8 tone.

Alături de o durată de viață extinsă, noul rulment va duce la scăderea costurilor cu mentenanța preventivă și la creșterea productivității companiilor din minerit, arată Schaeffler într-un comunicat prezentat de profit.ro. 

(Foto) Brașov: Schaeffler produce un rulment GIGANT! Cântărește peste 7,8 tone. Unic în lume! Vezi aici cum arată: 1

Rulmentul etanș este produs la uzina Schaeffler din Brașov, unde germanii mai fabrică componente pentru industriile auto și de mașini-unelte.

Uriașul rulment, dezvoltat pe baza modelului 241/1250 lansat de Schaeffler în 2011, are un diametru exterior de 1.950 mm și o greutate de 7.85 tone. Compania estimează că noul rulment va fi livrat în prima parte a acestui an.

Grupul Schaeffler este prezent în România din 2002, prin intermediul fabricii construite în localitatea Cristian, județul Brașov. Compania are peste 4.000 de angajați în România și afaceri anuale de 1,7 miliarde lei (377 milioane euro).

(Foto) Brașov: Schaeffler produce un rulment GIGANT! Cântărește peste 7,8 tone. Unic în lume! Vezi aici cum arată: 2

La nivel global, Schaeffler are 85.000 de angajați și deține unități de producție și vânzare în peste 50 de țări.

Previous Story

Tonight what heights we’ll hit, on with the show this is it

Next Story

AVERTISMENT! „Daca Aeroportul Brașov nu e finalizat sau macar pe la un 90% gata pana in 2020 devine aproape imposibil sa mai fie pus in functiune cu succes”