Brasov: Numărul schiorilor din Poiana Brașov s-a dublat față de anul trecut

Last Updated on ianuarie 30, 2017 În sezonul de iarnă 2016-2017, până la data de 29 ianuarie 2017 inclusiv, au fost 1.148.746 de treceri prin turnichete, comparativ cu iarna anterioară, când până la aceași dată, au fost înregistate 635.785 de urcări.

Unul dintre motive este faptul că sezonul de schi în 2015 a început în 22 decembrie, iar în acest sezon în 8 decembrie, astfel că în luna decembrie 2015 au fost înregistrate 102.239 de treceri, iar în decembrie 2016 au fost înregistrate 400.244 de urcări. Un alt motiv a fost faptul că în acest an funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, vremea favorbailă a făcut ca întreg domeniul schiabil să ofere condiții foarte bune, astfel că în Poiana Brașov au venit mai mulți turiști.

Brasov: Numărul schiorilor din Poiana Brașov s-a dublat față de anul trecut 1
(Foto Primaria Brasov (Andrei Paul)

Toate pârtiile de pe întreg domeniul schiabil sunt în condiții foarte bune, stratul de zăpadă este de 120 de cm în partea superioară a domeniul schiabil și între 80 și 120 de cm în partea inferioară, iar starea zăpezii este, de asemenea, una foarte bună.

Astăzi sunt funcţionale următoarele instalaţii pe cablu: telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, telescaun Lupului, teleschi Bradul, teleschi Stadion și banda rulantă Bradul.

Pentru date actualizate permanent referitoare la starea pârtiilor puteți consulta informațiile de pe portalul Primăriei Brașov http://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/ cu precizarea că în cazul în care nu sunt modificări, data nu se actualizează.

Previous Story

(Infografic) Brașov în topul celor mai sigure orașe din România

Next Story

(Foto) Accident Brașov: Două persoane grav rănite, autoturism făcut praf la ieșirea din oraș