Brașov: ALERTĂ! Gripa Aviară a ajuns din nou la noi

Last Updated on ianuarie 26, 2017 Gripa aviară a ajuns și în județul Brașov. Informația vine după ce autoritățile au confirmat virusul H5N8 drept cauză a morţii unei gâşte din Ucea.

În data de 18.01.2017, medicul veterinar de liberă practică împuternicit de la C.S.V.A. Ucea Jud. Brașov, a trimis pentru analiză, la Laboratorul Sanitar Veterinar de Stat Brașov, un cadavru de gâscă domestică găsită moartă. Din relatările medicului reiese că pasărea provine dintr-o exploataţie non-profesională, situată în afara satului Ucea de Jos.

Brașov: ALERTĂ! Gripa Aviară a ajuns din nou la noi 1

În urma examenului de laborator efectuat în data de 19.01.2017, leziunile anatomopatologice evidenţiate au condus la suspiciunea de influenţă aviară. Au fost recoltate probe de organe, care au fost dirijate la Laboratorul Sanitar Veterinar de Stat Vrancea, în vederea detecţiei genomului viral al virusului influenţei aviare.

În data de 22.01.2017, D.S.V.S.A Vrancea a emis un buletin de analiză pozitiv, pentru genomul viral și a dirijat probele către laboratorul național de referință al I.D.S.A Bucureşti, pentru confirmare de diagnostic.

În data de 25.01.2017 prin buletinul de analiză nr. 10269/24.01.2017, a fost confirmată de către I.D.S.A Bucureşti, influenţa aviară cu tulpină înalt patogenă: H5N8, se arată într-un comunicat transmis de DSVSA Braşov, preluat de stiri.rttbrasov.ro

Brașov: ALERTĂ! Gripa Aviară a ajuns din nou la noi 2

Proprietarul gâştei moarte avea în ferma sa 23 găini, 17 raţe, 15 gâşte şi 12 păuni dar din cauza temperaturilor foarte scăzute, a fost nevoit să sacrifice păsările care au fost depistate cu degerături plantare. La data controlului, omul mai avea 23 de găini, 6 păuni, 4 gâşte și 17 rațe. Inspectorii nu au constatat semne clinice de boală, specifice unei boli infecto-contagioase. De asemenea, nu s-a semnalat o creştere a morbidității și mortalității în localitate și în împrejurimi iar în zonă nu există exploatații comerciale în zonă.

Au fost omorâte şi incinerate toate păsările din gospodărie

Brașov: ALERTĂ! Gripa Aviară a ajuns din nou la noi 3

DSVSA a informat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor și DSVSA-urile învecinate, privind situația epidemiologică actuală şi a activat Unitatea Locală de Sprijin pentru Combaterea Bolilor Ucea de Jos, din focarul de boală.

Previous Story

Brașov: Peste 400 de noi locuri de muncă la fabrica ce produce piese pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW

Next Story

Poiana Braşov: RECORD! 1 Milion de treceri la turnicheți, în acest sezon de iarnă