Brașov: Aprinderea luminilor de Crăciun. Anunț de ultimă oră a Primăriei:

Last Updated on decembrie 6, 2016 Primăria Brașov anunță că va începe festivitățile de aprindere a luminilor de Crăciun din Piața Sfatului de la ora 17:15 și nu de la 17:30, așa cum anunțase până acum.

„Primarul George Scripcaru va aprinde astăzi, 6 decembrie, după ora 17.15, luminiţele de sărbătoare din bradul aflat în Piaţa Sfatului şi din întregul Centru vechi al oraşului.

15192657_1172776726133242_6976245227959055443_n

(foto: Andrei Paul)

La fel ca în fiecare an, spectacolul prilejuit de aprinderea luminiţelor de Crăciun va începe cu un concert de colinde, interpretate de Corul Unison și Corul Unison Stars. După aprinderea iluminatului de sărbători, pe scena din Piața Sfatului vor urca Lidia Buble și Andra, iar la final, brasovenii și turiștii se vor bucura de un spectaculos foc de artificii” anunță purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Bradul din Piaţa Sfatului are 28 de metri înălţime şi este împodobit cu 60 de șiruri de beculețe, 20 de țurțuri albi și roșii, 40 de ghirlande cu becuri și 100 de sfere luminoase, care în total înseamnă 50.000 de beculeţe. La acestea se adaugă 800 de globuri aurii și roșii și 600 de metri de beteală.
Tot în Piața Sfatului este amenajată o zonă unde brașovenii și turiștii se vor putea fotografia pe jilţul lui Moşului Crăciun, încadrat de două figurine-soldat din Spărgătorul de nuci, sau cu o carte de poveşti luminoasă, care va purta logo-ul deja cunoscut al evenimentelor de iarnă – ,,Braşov – oraş din poveste”, având ca fundal bradul de Crăciun.
Și stâlpii de iluminat din Piața Sfatului au fost amenajați pe acelaşi model ca bradul de Crăciun pentru a fi replici mai mici ai acestuia.

La fel de spectaculos vor fi și tavanele luminoase, care în acest an au fost montate pe mai multe străzi pietonale din centrul istoric. Astfel, str. Republicii, Postăvarului, Michael Weiss, Diaconu Coresi, Apolonia Hirscher și cele 3 intrări spre Piața Enescu au fost acoperite cu peste 260 de mii de beculețe.

Și străzile din zona centrală au fost împodobite de sărbătoare. Pe stâlpii din jurul Parcului Central, pe cei de pe strada N. Iorga, bulevardul Eroilor, precum şi în zona Casa Armatei și Livada Poștei, au fost montate ornamente în forma unor globuri cu beteală, argintii cu dimensiuni de 3 x 1,56 metri, iar pe strada Mureşenilor au fost montate pe stâlpi panouri cu dimensiunea de 3 x 1 metri, cu fundiţe roşii luminoase, completate de figurine în formă de acadea, turtă dulce şi steluţe, aurii şi argintii.

Anul acesta, la Brașov, culorile Crăciunului sunt roșu, alb cald și alb rece, astfel că toate ornamentele folosite la împodobirea orașului sunt în aceste culori.

Tot astăzi va fi deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, unde turiștii vor putea cumpăra cadouri şi produse alimentare specifice Crăciunului, și vor fi aprinse luminile în brazii amplasați în Piața Enescu și Piața Unirii.

Previous Story

Aeroportul Brașov: OFICIAL! 47 de milioane de euro mai sunt necesari. Vezi cine dă banii:

Next Story

Brașov: Militar găsit împuşcat în cap în unitate