Video Brașov. Tronsonul 1 al Ocolitoarei a fost deschis azi. Vezi cum arată:

Last Updated on noiembrie 18, 2016 Recepția tronsonului 1 al Ocolitoarei municipiului Brașov, care face legătura între DN 1 (Dârste) și DN 11 (Triaj, spre Hărman, a avut loc în această după-amiază.

La recepție au fost prezenți și ministrul Transporturilor – Petru Sorin Bușe, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Adrian Gabor și de primarul Brașovului – George Scripcaru, informează mytex.ro

Ministrul Transporturilor a spus că lucrarea, deşi mult întârziată, pare a fi una de calitate. „Am deja un obicei de a merge pe şantiere. Am venit să văd dacă s-au îndeplinit toate condiţiile de siguranţă Am venit să aflu de ce au fost caeste intârzieri, şi să nu mai apară. La prima vedere pare o lucrare de calitate bine executată, sperăm să nu avem alte surprize“, a spus Petru Sorin Buşe.

Tronsonul inaugurat are o lungime de 7,292 km, trei poduri, două pasaje şi 10 podeţe, conform datelor oferite de CNAIR. Pe această arteră au fost realizate şi două intersecţii şi un nod rutier.

Lucrările la Tronsonul I au început încă din 2012, dar constructorii care nu s-au ţinut de cuvânt au amânat mult finalizarea investiţiei. Ele au fost abandonate în 2013 după ce austriecii dela Alpine Bau au intrat în insolvenţă. După o nouă licitaţie şi mai multe expertize, lucrările au fost preluate de un un consorţiu italian, Chirulli Andrea Impresa Individuale – Aleandri SPA – Shelter Construct – Pasquale ALO.

Între timp s-au mai cheltuit câte 10.000 de lei pe lună penyru paza şantierului. Lucrările trebuiau terminate din iunie, dar nu s-a reuşit respectarea termenului. CNADNR a anunţat că se va circula pe acest tronson din 30 septembrie, dar nici acest lucru nu s-a întâmplat. De astăzi însă se ca circula pe noul tronson.

Vezi aici Video postat de Andrei Dumbravă pe Youtube.com:

Investiţia se ridică la 59,5 milioane de lei.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: În sensul giratoriu de la Mc Donalds

Next Story

Brașov: Medicii și pacienții de la Județean STRIGĂ după ajutor! Cine-i ajută?