Turiști, trebuie să veniți la Brașov de Crăciun. Se pregătește ceva spectaculos

Last Updated on noiembrie 14, 2016 Primăria Brașov a venit cu completări în ceea ce privește decorarea de Crăciun a orașului. Anul acesta bătălia va fi dură pentru cel mai frumos decor de Crăciun având în vedere că cei de la Sibiu s-au gândit să-și aducă și ei un brad uriaș la Târgul de Crăciun. Bradul este adus de la Vama Buzăului, Brașov. Luminile de Crăciun vor fi aprinse pe 6 decembrie, de la ora 17:00.

Pentru prima dată, în Piaţa Sfatului va fi amenajat un decor special pentru cei care vor să facă poze, aici urmând a fi instalat jilţul lui Moş Crăciun, alături de doi soldaţi din opera „Spărgătorul de Nuci”, dar şi cartea „Braşov – oraş din poveste”, informează bzb.ro.

12341160_704027816399633_5530052680335839097_n

Jilţul Moşului va fi unul impunător, înalt de 2,2 metri şi lat de 2,45 metri, iar cartea va fi un ansamblu înalt de 2,5 metri şi lat de 4 metri.

Aşa cum a fost propus iniţial, fiecare stâlp din piaţă va fi ornat în culorile bradului de Crăciun: auriu, roşu şi argintiu. De asemenea, şi la intrarea pe strada Republicii dinspre Modarom, vor fi amplasaţi doi soldaţi luminoşi din „Spărgătorul de nuci”.

simulari-piata-statului_4

Totodată, au fost stabilite şi zonele unde vor fi montate tavane luminoase. Pe lângă Republicii şi Piaţa Enescu, perdele de lumini vor fi montate şi pe Michael Weiss (între strada Postăvarului şi până în apropiere de intersecţia cu strada Valentin Wagner), pe Postăvarului (tronsonul dintre Politehnicii şi Diaconu Coresi), dar şi pe strada Diaconul Coresi (între Postăvarului şi Republicii).

14956013_1158597804217801_8372025253983837502_n

Administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, a precizat că în cazul în care vor fi găsite soluţii tehnice va fi montat tavan luminos pe întreaga stradă Michael Weiss până la intersecţia cu Mureşenilor, dar şi pe strada Apollonia Hirscher, unde sunt probleme în ceea ce priveşte ancorarea cablurilor care vor susţine instalaţiile. Pe celelalte străzi, s-au montat elementele de susţinere, iar în scurt timp vor fi instalate ornamentele.

simulari-piata-statului-1

Nu în ultimul rând, şi în zona capătului de linie Livada Poştei, pe stâlpi, vor fi montate ornamente luminoase, ca pe restul străzilor principale din zonă (B-dul Eroilor, strada Nicolae Iorga, Mureşenilor şi Lungă – între semafor şi sensul giratoriu de la Casa Armatei), iar faţada principală a Primăriei va fi „îmbrăcată” cu o perdea luminoasă.

Vezi aici Video de la aprinderea luminilor de Crăciun de anul trecut:

Veniți? 🙂

Previous Story

UPDATE! Accident Brașov. Motivul pentru care s-a răsturnat microbuzul aseară. Vezi ce spune șoferul:

Next Story

Brașov: Încă un mare club de noapte din centrul oraşului a fost închis de ISU