Pentru că Brașovul nu are Aeroport. În Sibiu au fost 74,000 de turiști străini, aproape ca la noi, iar la București de 8 ori mai mulți

Last Updated on noiembrie 1, 2016 Autoritățile locale și județene din Brașov, incapabile de 14 ani să construiască un aeroport, parcă lucrează pentru Sibiu și București. Avem Brașovul, Poiana Brașov, Castelul Bran, Cetatea Râșnov, Cetatea Rupea, Cetatea Făgăraș, zona Bran-Moieciu, Predeal, zona Vama Buzăului  dar când vine vorba de turiști străini aproape că luăm bătaie de la Sibiu.

1,6 milioane de turişti străini s-au cazat în România în perioada ianuarie-august, perioadă în care au cheltuit un miliard de euro, informează digi24.ro.

14632921_869144156554664_1878165886933418382_n

(foto: S.C photography)

În Bucureşti au poposit cei mai mulţi: 692 de mii de turişti străini. Judeţele Braşov şi Sibiu au atras fiecare câte 87 de mii, respectiv 74 de mii de turişti din străinătate.

Restul ţării nu se poate mândri cu prea mulţi vizitatori de peste hotare.

În coada clasamentului sunt judeţele Vrancea, Giurgiu şi Teleorman, care au primit fiecare, în unităţile de cazare, mai puţin de 1.000 de turişti în primele opt luni ale acestui an, potrivit Ziarului Financiar.

Chiar dacă e destinaţia principală pentru străinii care ne vizitează ţara, Capitala României e departe de performanţele altor capitale europene. Viena, de exemplu, atrage anual de şase ori mai mulţi turişti.

În Bucureşti ajung în fiecare an un milion de turişti străini, iar mulţi dintre ei vizitează Centrul Vechi, un loc care a ajuns să fie cunoscut pentru viaţa de noapte.

Cei mai mulţi străini care ajung în Capitală provin din Israel, Germania şi Italia.

Previous Story

Brasov. Minune mare. Gara va fi reabilitată cu fonduri europene, anunță Ministerul Transporturilor

Next Story

(Foto) Accident Brașov: S-au lovit în sensul giratoriu, în față la Saray