Județeanul din Brașov rezistă? 30% dintre spitalele din România se vor prăbuși la un cutremur mai mare, spune ministrul Sănătății!

Last Updated on noiembrie 11, 2016 Ministrul Sănătății ne dă o veste proastă: politicienii au furat așa de mult în ultimii 26 de ani încât nu avem bani de spitale noi iar 30% dintre cele existente se vor prăbuși la un cutremur mai mare. Va rezista Spitalul Județean din Brașov la un cutremur mai mare? Ce este de făcut?

La un cutremur mai puternic, zeci de spitale s-ar putea prăbuși. Ministrul Sănătății spune că o treime din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic de gradele 1 şi 2. Vom afla cifre exacte săptămâna viitoare, când va fi gata o evaluare a infrastructurii de sănătate, informează digi24.ro.

14997119_338309133203297_1902392684_n

„Pregătirea proiectelor va fi făcută alături de Banca Europeană de Investiţii din bani din Fondul Juncker. Bani nerambursabili, vorbim de circa 1,5 -2 milioane de euro strict pentru pregătirea acestor proiecte. Asta ne va asigura că la mijlocul anului viitor vom avea studiile de fezabilitate pregătite pentru toate cele trei spitale regionale de la Cluj, Craiova şi Iaşi”, a spus ministrul.

„Nu avem bani în România pentru a clădi toate spitalele de care această ţară are nevoie. Avem un studiu pe care îl vom prezenta săptâmâna viitoare cel mai probabil, un studiu al stării infrastructurii naţionale de sănătate. Circa 30% din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic 1 sau 2. Deci avem nevoie de investiţii masive”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Previous Story

(FOTO) Brașov: ATENȚIE! Accident pe podul de pe Independenței (Tractoru). Nu se circulă pe pod. Vezi aici Foto:

Next Story

Brașov: Lucian Mândruţă, lăsat fără permis de colegii lui Marian Godină. Vezi ce mesaj i-a transmis polițistul: